PSV-er wil dat supporters Ihattaren hart onder de riem steken tijdens wedstrijd tegen Ajax

Mo Ihattaren maakte een moeilijke tijd mee bij PSV, nadat hij op 17-jarige leeftijd zijn vader kwijt raakte. Hij belandde op een zijspoor onder de Duitse trainer Schmidt en vertrok uiteindelijk naar Juventus, waar hij direct weer verhuurd werd aan Sampdoria. Ook daar ging het mis en uiteindelijk besloot Ajax hem over te nemen.

De voorbereiding begon voortvarend, maar na twee wedstrijden verdween hij weer. Uiteindelijk bracht de Telegraaf naar buiten dat hij ernstig bedreigd werd en daardoor even niet aanwezig zou zijn. Hij mist dan ook de eerste wedstrijd van het seizoen, de strijd om de Johan Cruijff schaal tegen Ajax in de Arena.

PSV-supporter Wouter Ritmeester heeft een ambitieus idee voor de wedstrijd. Hij wil dat de PSV-supporters Ihattaren een hart onder de riem steken tijdens de wedstrijd. “Ik heb altijd sympathie voor Mo gehad. Hij was lange tijd het grootste talent dat bij onze club rondliep”, vertelt hij aan regionale Omroep Brabant. “Het zou mooi zijn als het hele uitvak applaudisseert in de tiende minuut. Dat was zijn laatste rugnummer bij PSV. En dat dan de rest van het stadion ook meedoet. Iedereen met een voetbalhart samen.”