R. Kelly schuldig bevonden aan o.a. mensenhandel, misbruik en ontvoering

Al jaren gaan de verhalen de ronde over het vermeende misbruik van R. Kelly, maar het bleef bij verhalen tot het twee jaar geleden in een stroomversnelling kwam. De zanger werd gearresteerd en wacht inmiddels al twee jaar op een uitspraak.

Vandaag was het zover en oordeelde de rechter in Brooklyn dat schuldig is aan alle negen aanklachten van mensenhandel, seksueel misbruik, ontvoering en belemmering van de rechtsgang. De zaak nam tot nu toe ongeveer een maand in beslag en de zanger heeft zelf niet in de zaak getuigd.

Kelly zou aan het hoofd hebben gestaan van een organisatie die meisjes ronselden. De meisjes zouden vervolgens met busjes naar verschillende plekken gebracht zijn om misbruikt te worden. R. Kelly zou zijn beroemdheid ingezet hebben om de meisjes te lokken.

Het duurt nog tot 4 mei voordat de straf bepaald wordt. Nu hij schuldig is bevonden kan zijn straf oplopen van 10 jaar tot levenslang. Naast deze zaak moet hij nog terecht staan in Chicago en staatsprocessen in Illinois en Minnesota.