Racistisch filmpje opgedoken van sterspelers FC Barcelona

Op social media gaat er een video rond waarop Ousmane Dembélé samen met Antoine Griezmann meerdere Aziatische personen belachelijk maakt die een technologisch probleem op hun hotelkamer proberen op te lossen. Het lijkt om een oud filmpje te gaan.

Wanneer de video is opgenomen, is nog niet bekend. Aan de look van Griezmann is te zien dat de video in ieder geval niet tijdens het EK is opgenomen. Volgens verschillende mensen op social media wordt gespeculeerd dat de video mogelijk van de zomer van 2019 is, toen Barcelona een deel van de voorbereiding doorbracht in Japan.

Dembélé zou de video hebben opgenomen en daarom zijn alleen zijn benen te zien op de video. Griezmann is wel goed in beeld, maar het is niet duidelijk wat hij zegt. Dembélé is goed te horen en zegt tegen Griezmann: “Al deze lelijke gezichten, puur zodat jij PES kan spelen, schaam je je niet?” Vervolgens zegt Dembélé: “Wat is dat voor achterlijke taal?” en “Zijn jullie wel of niet technologisch geavanceerd in jullie land?” Ondertussen worden personen in kwestie in beeld gebracht en lijkt de aanvaller ze uit te lachen. Check de beelden hieronder.