Rai Vloet per direct geschorst door Heracles Almelo, ouders overleden jongen (4) reageren

Heracles Almelo heeft besloten Rai Vloet per direct te schorsen. De voetbalclub laat weten diep geschokt te zijn over nieuwe informatie die vrijdag bekend is geworden over het dodelijk ongeval van november vorig jaar. Daarbij kwam een 4-jarig jongetje om het leven. De ouders van de 4-jarige hebben lang gezwegen, tot nu.

De algemeen directeur van Heracles laat in een statement het volgende weten omtrent de schorsing van Vloet: “Naar ons vandaag bekend is geworden, heeft Vloet die nacht niet alleen mogelijk veel te hard gereden, maar bovendien te veel gedronken. Beiden zijn absoluut onacceptabel. In de weken en maanden na het ongeluk verklaarde Vloet tegenover ons als werkgever meerdere malen dat hij niet harder had gereden dan de toegestane maximum snelheid van 130 kilometer per uur, en niet meer had gedronken dan twee alcoholische dranken. Op basis van deze onjuist verschafte informatie heeft Heracles Almelo tot op heden in goed vertrouwen en als goed werkgever al haar beslissingen genomen.”

Volgens De Telegraaf reed de voetballer maar liefst 203 kilometer per uur en had hij een promillage van 1,18. Dat is ruim twee keer hoger dan het toegestane promillage. Vorige week liet de club tot ieders verbazing Rai Vloet meevoetballen in een Eredivisie wedstrijd tegen NEC. Dit werd ze niet in dank afgenomen door de supporters. Heel wat supporters van de club wachtten namelijk de spelersbus op om verhaal te halen.

Volgens de ouders doet elk nieuwtje over Vloet pijn. Daarnaast vertellen ze dat ze nog niets hebben gehoord van de profvoetballer, terwijl de club deze week in Tubantia liet weten dat hun speler contact heeft gezocht met de familie om persoonlijk medeleven te kunnen betuigen. Ook laten de ouders onder meer weten dat de voetballer in de slachtofferrol kroop toen hij onlangs een interview gaf. De voetballer verklaart in de video namelijk dat het naar omstandigheden redelijk met hem gaat en dat er gesprekken worden gevoerd met psychologen. “Alsof het voor hém heel erg is. Maar wij hebben ons kindje verloren.”