Rai Vloet sluit na dodelijk verkeersongeluk weer aan bij Heracles Almelo

Rai Vloet zal vanaf vandaag weer de training hervatten bij Heracles Almelo. De 26-jarige voetballer was in de nacht van 13 en 14 november betrokken bij het dodelijke ongeluk op de A4 bij Hoofddorp, een 4-jarige jongen kwam daarbij om het leven.

Tim Gilissen, technisch directeur bij Heracles Almelo, laat weten het een hele lastige situatie te vinden. “We vinden dat we het recht zijn beloop moeten laten, we kunnen en willen niet op de stoel van de rechter gaan zitten. We willen Rai als goed werkgever de kans geven zijn werk weer te hervatten, maar het blijft een vreselijke situatie met heel veel verdriet, vooral voor de getroffen familie.”

“We hebben de afgelopen periode meerdere keren met Rai over de situatie gesproken. Daarna hebben we het er intern met elkaar over gehad en extern advies ingewonnen. Op basis van die gesprekken zijn we van mening dat hij weer deel uit kan maken van de selectie.” Rai Vloet heeft inmiddels zijn verhaal gedaan in een interview met de club. Hij zei onder meer het volgende: “Natuurlijk ben ik in mijn hoofd iedere dag bezig met het ongeluk en de tragische gevolgen daarvan. Ik zou willen dat ik de klok terug kon draaien.” Het interview met Rai Vloet is hieronder te zien.