Dit zijn de genomineerden voor de Edison Pop 2018 met o.a. Ronnie Flex, Lil Kleine, Sevn Alias en Boef

dec 12 2017, 14:12 Random
remi
De genomineerden voor de Edison Pop 2018 zijn vandaag bekend geworden. De Edison is de oudste muziekprijs van Nederland en vergelijkbaar met de Grammy's in de Verenigde Staten. Een vakjury bestaande uit radio DJ's, muziekjournalisten en andere mensen in de muziekindustrie heeft per categorie drie genomineerden uitgekozen. Onder de genomineerden zijn Fresku & MocroManiac, Sevn Alias, Dave Budha, Lil Kleine, Boef en Ronnie Flex. Laatstgenoemde is in drie categorieën met zijn album Rémi.
Categorie Hiphop:
Fresku & MocroManiac – Juice

Juice is een ode aan rappen als kunstvorm, een ijzersterke plaat van twee eigenzinnige en soepele eredivisie-MC’s die elkaar op het gebied van techniek, rijmschema's en creatieve ideeën inspireren, uitdagen en omhoogstuwen.
Ronnie Flex – Rémi
In dit succesjaar voor Nederlandstalige hiphop vangt boegbeeld Ronnie Flex de actuele popsound in deze subliem geproduceerde crossoverplaat waarop hij ook binnen de nummers put uit een veelvoud aan genres, van prachtig slepende R&B en Caribisch getinte clubmuziek tot snoeiharde Nederlandstalige rap.
Sevn Alias – Picasso
Vorig jaar imponeerde Sevn Alias als sterspeler op het album Gate 16 van Rotterdam Airlines. Op Picasso vervolgt de beheerste en sfeervolle rapper met verve zijn solopad met een sterk melodieuze update van zijn rapstijl en uiteenlopende, boeiende beatkeuzes.
CATEGORIE POP
Chef’Special – Amigo
Een complete popplaat met ijzersterke feestnummers, maar ook fraaie gevoeligere noten, zoals bijvoorbeeld blijkt uit de hitsingles Amigo en Try again én een gedurfde, aparte track als Jungle Bookie. En allemaal hebben ze die onmiskenbare Chef’Special-sound.
Marco Borsato – Thuis
Het meest indrukwekkende en gevarieerde Borsato-album in jaren, dat qua arrangementen sterk doet denken aan zijn onverslaanbare, alles en iedereen dominerende platen uit de tweede helft van de jaren 90.
Ronnie Flex – Rémi
In dit succesjaar voor Nederlandstalige hiphop vangt boegbeeld Ronnie Flex de actuele popsound in deze subliem geproduceerde crossoverplaat, waarop hij ook binnen de nummers put uit een veelvoud aan genres, van prachtig slepende R&B en Caribisch getinte clubmuziek tot snoeiharde Nederlandstalige rap.
CATEGORIE NIEUWKOMER
Dave Budha – De Tuinen Van Het Licht

Dave Buddha is een eigenzinnige en inspirerende nieuwkomer. Het is bijzonder hoe hij zijn publiek meeneemt in zijn boeiende muzikale en poëtische, tekstuele ontwikkeling.
Naaz – single releases 2017
Met haar prachtig verfrissende popliedjes en videoclips vol allure, bereikte ze dit jaar een miljoenenpubliek. Naaz weet haar bijzondere levensverhaal te vertalen in inspirerende teksten en is een megatalent met een veelbelovende toekomst.
Vinchenzo – single releases 2017
Als deelnemer van The Voice staat je maar zelden een grote carrière te wachten. Vinchenzo lijkt de uitzondering. Hij introduceerde zichzelf met loepzuivere covers - met zijn zelfgeschreven muziek lijkt hij nu door te groeien tot ultieme tienerster.
CATEGORIE VIDEOCLIP
Boef / regisseur: Madja Amin – Habiba

Parodieën, een Boef-challenge die viral ging en ruim 44 miljoen views op YouTube zeggen alles over de immense impact van deze clip, die ook nog eens oogt als de trailer van een fantastische speelfilm die (nog) niet gemaakt is.
Naaz / regisseur: Folkert Verdoorn – Words
De videoclip van Words laat Nederland en de Nederlander zien in alle veelzijdigheid. Deze vorm van mensen kijken wordt alleen maar aanstekelijker door het ijzersterke bijbehorende lied.
Someone / regisseur: David Spearing – The Deep
Een briljant, origineel idee, filmisch en meeslepend tot clip verwerkt door David Spearing. Tessa Rose Jackson’s project Someone grossiert tot nu toe in verrassende, goed gemaakte video’s, maar deze is van de absolute buitencategorie.
CATEGORIE SONG
Lil’ Kleine ft. Boef – Krantenwijk

De twee populairste artiesten van het jaar vieren trots hun immense succes en bijpassende rijkdom in de rap-hit met de meeste impact in 2017.
Martin Garrix ft. Dua Lipa – Scared To Be Lonely
Martin Garrix blijft als danceproducer één van de grootste internationale sterren van Nederland. Dit was een onvermijdelijke knaller: een poppy dance-hit met een herkenbaar geluid waarvoor hij een van de beste stemmen ter wereld strikte.
Wulf – Mind Made Up
Hij was al te horen op een knaller van een zomerhit vorig jaar. Met zijn frisse eigen debuut Mind Made Up toonde Wulf de potentie van zijn schrijf- en zangtalent en een eigen pure sound waarmee hij een van dé airplay-hits van 2017 scoorde.
CATEGORIE ALBUM
Jeangu Macrooy – High On You

Vorig jaar werd Jeangu genomineerd als Beste Nieuwkomer en gaf hij tijdens de Edison-show een indrukwekkend liveoptreden. Zijn eerste album klinkt fris en soulvol en bevat hints naar gospel. Het zomerse geluid van titelsong High On You leverde Jeangu een bescheiden hit op die meegezongen werd op festivals en nog veel op de radio te horen is.
Ronnie Flex – Rémi
In dit succesjaar voor Nederlandstalige hiphop vangt boegbeeld Ronnie Flex de actuele popsound in deze subliem geproduceerde crossover-plaat waarop hij ook binnen de nummers put uit een veelvoud aan genres, van prachtig slepende R&B en Caribisch getinte clubmuziek tot snoeiharde Nederlandstalige rap.
Thomas Azier – Rouge
Al bij de eerste klanken weet je dat Rouge een bijzonder Nederlands album is. Thomas Azier heeft in Parijs alle tijd genomen om zijn eigen prachtige geluid te perfectioneren en te werken aan nummers die onder de huid kruipen en kippenvel geven. Ook de livevertaling is een bijzonder: Azier tovert zelfs de grote concertzalen om tot intieme huiskamer, waarin zijn muziek fantastisch tot zijn recht komt.

AANBEVOLEN

HET LAATSTE NIEUWS