Ronnie Flex over zijn AFAS Live show, Autotune, rappen onder invloed van XTC en een nieuwe kerst track

nov 13 2018, 15:09 Random
Schermafbeelding 2018 11 13 om 152550
Het is inmiddels alweer 4 jaar geleden dat het debuut album van Ronnie Flex: De Nacht Is Nog Jong, En Wij Voor Altijd, uit kwam. Ronnie is sinds die tijd uitgegroeid tot een begrip in de Nederlandse hiphop scene. Later volgden succesvolle albums als Rémi en NORI. Daarom schoof Ronnie bij Giel aan voor een goed gesprek. Onder meer zijn inspiratie voor het gebruik van autotune, T-Pain, komt in het gesprek voorbij. Ook vertelt hij bij Giel over zijn aankomende show in de AFAS Live op 16 December.
De show belooft volgens Ronnie een 5 year anniversary show te worden, waar alle kanten van zijn muziek repertoire voorbij zullen komen. Voor deze show is hij druk met voorbereiden, zo zegt hij nu ook te zijn gestopt met drinken, nadat eerder al duidelijk werd dat Ronnie gestopt is met blowen. Met deze nieuwe levensstijl heeft Ronnie een draai gemaakt van 180 graden ten opzichte van vroeger. Zo vertelt hij hoe hij samen met Mr Polska het nummer Soldaatje grotendeels op heeft genomen onder invloed van XTC.
Verder brengt Ronnie verschillende nummers ten gehore, zo ook een nieuwe kerstplaat, die naar verwachting nog dit jaar zal droppen. Het volledige interview met Ronnie is hierboven te checken.

AANBEVOLEN

HET LAATSTE NIEUWS