Rechtszaak over moord Notorious B.I.G. stopgezet

(Novum) – De rechtszaak over de moord op de rapper Notorious B.I.G. is stopgezet. Na de fatale schietpartij in maart 1997 werd in 2002 een onderzoek gestart naar de dader, maar er is nog altijd geen antwoord. Op 5 april is besloten dat het proces later weer opgepakt zou worden.

In 2005 is de zaak ongeldig verklaard, nadat advocaten van de rapper er achter kwamen dat Los Angeles politiedocumenten had achtergehouden. De rechter in de zaak besloot dat Los Angeles een miljoen dollar (bijna 747 duizend euro) aan de familie van B.I.G. moest betalen.

De advocaat van de rapper heeft nog steeds geen toegang tot sommige documenten, omdat er onderzoeken bezig zijn naar corruptie binnen het politiebureau van Los Angeles. Hij zegt dat het stopzetten van de zaak de mogelijkheid geeft om de moord te onderzoeken zonder te hoeven twijfelen aan de betrouwbaarheid van agenten.

Bron: Nieuws.nl

Lees verder op de vervolpagina..

De raadsheer vindt het belangrijk dat de zaak verder onderzocht wordt, en niet alleen vanwege de belangen van zijn eigen cliënt. “Deze zaak is belangrijk in het beschermen van de maatschappij. Het is belangrijk om te laten zien in welke gebieden de politie niet voldoet aan het ethisch beschermen van de burgers.”

De advocaat weigert te zeggen wie hij denkt dat schuldig is, maar na een aantal jaren onderzoek zegt hij een goed idee te hebben. “Ik geloof dat de rechtszaak de goede kant op ging.”

Op zoek naar nieuwe muziek? Volg dan onze officiële playlist op Spotify.

22 April

0 comments

Leave a Reply

Your email address will not be published.