Red Bull BC One Cypher Holland keert terug voor de 10e editie

Red Bull BC One wordt gezien als de belangrijkste breakdance wedstrijd ter wereld en ieder jaar wordt er overal ter wereld gestreden om de World Final. Aanstaande zondag gaan de b-boys en b-girls in Nederland de strijd aan voor een plek in de finale in New York. De Red Bull BC One Cypher Holland zal plaatsvinden en is niet alleen belangrijk voor een finale ticket. Vanaf 2024 is breakdancen een Olympische sport dus de dansers moeten zich daarvoor ook in de kijker breaken.

Door de toevoeging van breaking aan het Olympisch programma groeit de zichtbaarheid en populariteit van de sport. Tijdens de Olympische Spelen in 2024 liggen er kansen voor Nederlandse breakers. Ons land staat wereldwijd bekend om goede B-boys, B-girls en toonaangevende crews als The Ruggeds en de Hustle Kidz. Zo heeft breaker Menno van Gorp de Red Bull BC One World Final drie keer gewonnen, in 2014, 2017 en 2019. Hij is hiermee de enige danser dit de titel drie keer in de wacht sleepte, het enige wat nog mist is een Olympische plak.

Om 19:00 uur gaan de deuren op en om achter start de Red Bull BC One Cypher Holland. Het deelnemersveld check je hier en voor kaartjes klik je op deze link.