Rico, Roscovitsch, Reazun, Kern Koppen en meer gaan de strijd aan met racisme met Adembenemend initiatief

Oudgedienden Manu en Kern Koppen hebben hun mics afgestoft om een statement te maken tegen institutioneel racisme. Met hun Adembenemend initiatief willen ze de strijd tegen het geïnstitutionaliseerd een impuls geven. Ze worden bijgestaan door Rico, Roscovitsch, De Colombiaanse Bloedgroep, Skav en Reazun op de track Adembenemend en roepen andere rappers op hun eigen versie van de track te maken en samen een vuist te maken tegen racisme. Het project is tot stand gekomen in samenwerking met The Black Archives en daar zullen de eventuele inkomsten dan ook naar toe gaan. Beluister het nummer via Spotify, Apple Music en Deezer en lees het persbericht hieronder.

De moord op George Floyd heeft wereldwijd een nieuwe dynamiek gebracht in het gesprek over racisme in al zijn vormen. Voor de schreeuw om verandering kan niemand zijn oren meer sluiten. Sterker nog, wie zich geraakt en betrokken voelt moet zich actief blijven uitspreken.

Revoluties gaan hand in hand met Hip Hop. Daarom wenden we ons met dit initiatief tot de Nederlandse Hip Hop gemeenschap en vragen we artiesten de instrumental die we aanleveren te gebruiken om een eigen track tegen racisme op te nemen. Het doel is om een ketting van antwoorden te smeden en die zo lang mogelijk door te laten klinken. Dit tegengeluid mag niet beperkt blijven tot een hype.

The Black Archives is partner van het initiatief. De gegenereerdeaandacht, het internetverkeer en eventuele inkomsten krijgen daarmee een passend doel.

More Stories
Isaiah Rashad – Park