Ronnie Flex legt uit hoe hij denkt dat hiphop in Nederland er in 2025 uitziet

Na vijf geslaagde edities in Rotterdam, strijkt Beats festival en conferentie dit jaar voor het eerst neer in Amterdam. ADE was altijd al een partner van Rotterdam Beats en introduceren nu ADE Beats als onderdeel van het Amsterdam Dance Event. Ook ADE Beats bestaat uit hiphop, bass en beats gerichte feesten zoals Partysquad & Friends in de Rabozaal in de Melkweg. Dit zal het eerste Rebel Yard feest in Nederland zijn met gasten als dancehallsuperster Mr. Vegas uit Jamaica, Ms Dynamite & Maikal X, Diztortion, Stylo G, Ghetts, Bonkaz, Toddla T, Gomes, Yung Felix en Boaz van de Beatz.

In de nieuwe exclusieve talkshow Dutch Beats Innovators, focust ADE Beats op de speciale rol die Nederlandse producers spelen in het creëren van stromingen en geluiden die de wereldwijd de clubscene beïnvloeden. Sprekers in deze all star-line up zijn onder meer bubbling-grondlegger DJ Moortje, Dirty Dutch-voorman Chuckie, tropical bass-kanon Fellow, moombahtonpionier Munchi, future bass-man Ganz, Rebel Yard’s muziekmengers The Partysquad en de grensverleggende hitproducer Boaz van de Beatz.

Ook Puna.nl presenteert een panel tijdens de conferentie, genaamd ‘De Nederlandse HipHop scene in 2025’. Hoe ziet de Nederlandse hiphopscene eruit in 2025? Waar liggen de komende jaren de kansen voor artiesten, labels en muziekprofessionals in een razendsnel veranderende industrie? Puna.nl presenteert een op de nabije toekomst gericht panel waarin een aantal kopstukken uit de nationale scene vooruitblikken. Aan het woord komen Farid Benmbarek (A&R Manager Top Notch), Jiggy Djé (rapper en labeleigenaar Noah’s Ark), Brahim Fouradi (A&R Manager Sony, Manager Cho), Nick Steenge (Manager Kraantje Pappie), Gaétan van de Sande (Gaetan Consultancy) en Koos Groenendijk (Bespoke, manager The Opposites). Belangrijke spelers uit de Nederlandse HipHop scene die allemaal een interessant verhaal te vertellen hebben. Het panel zal plaatsvinden op 16 oktober om 12:00 uur in de Melkweg (M4 Panel Room).

In de aanloop naar het panel spreken we een aantal artiesten die hun visie geven over HipHop in Nederland over 10 jaar. Na Jack $hirak, Adje en Akwasi & Leeroy is het nu de beurt aan Ronnie Flex. Na meerdere hits die de top 40 hebben bereikt en tientallen optredens afgelopen zomer zagen we Ronnie ook in het programma Expeditie Robinson. We vroegen de steeds groter wordende rapper, zanger en producer over zijn visie met betrekking tot hoe de hiphop eruit zou zien over 10 jaar, als de artiest dan 33 jaar zou zijn.

Op zoek naar nieuwe muziek? Volg dan onze officiële playlist op Spotify.

15 October

8 comments

Leave a Reply

8 Comments Aan "Ronnie Flex legt uit hoe hij denkt dat hiphop in Nederland er in 2025 uitziet"

avatar
500
 
Sorteer op:   nieuwste | oudste | meest gestemd
hmmm
Gast
hmmm

woooow idje komt heel eng daar met wat ie ook aan et komen is daar

Pater
Gast
Pater

Ronnie moet ze smoel houden

baking sodaaa
Gast
baking sodaaa

damn ronnie, goed gezegd

tammer
Gast
tammer
Van Ronnie Flex kun je je afvragen of het hiphop is. Hij komt daar vandaan, dat is onbetwistbaar. Zijn gevoel dat hiphop populairder dan ooit is, klopt dan ook alleen als we de ruime definitie van hiphop hanteren. Hoe dan ook, Ronnie is op weg de allergrootste Nederlandstalige popster ooit te worden. 27 hits en 108 miljoen youtube views tot dusver spreken boekdelen. En daar gaat nog veel meer bijkomen. Ronnie heeft het hele pakketje: Een onwaarschijnlijk gevoel voor melodieuze beats, voor de juiste sound, de beste beats, houdt van leuke kleding, doet aan accentloos Nederlands, verzamelt de juiste mensen… Read more »
Bon
Gast
Bon

Deze guy praat alsof hij hiphop hemzelf is… hahah

Hhahaha
Gast
Hhahaha

Trek je jezelf ook nog af op ronnie? Vuile kontelikker man hou op

dusdat
Gast
dusdat

Nou als ze hier in nl zo door gaan is hiphop 2025 zo goed als uitgestorven hier het gaat nu allemaal al de popkant op nog ff en er is helemaal nergens hiphop meer aan

ONK
Gast
ONK

Door kneuzen als ronnie flex blijft er niks meer over wat als normaal bestempeld kan worden. Dr is niks hip hops meer aan je klinkt als een zielig jongentje die aant huilen is.

wpDiscuz