Russische rapper neemt eigen leven, omdat hij niet wil vechten in oorlog met Oekraïne

De Russische rapper Walkie houdt de gemoederen in Rusland bezig nadat hij zichzelf van zijn leven beroofde. De 27-jarige rapper was opgeroepen om het leger in te gaan en te vechten tegen Oekraïne, maar had al aan vrienden laten weten dat hij geen moord op zijn geweten wil hebben.

Walkie, echte naam Ivan Vitalievich Petunin, is één van de driehonderdduizend Russische burgers die opgeroepen zijn door Vladimir Putin om te vechten in de oorlog met Oekraïne. In een video die na zijn overlijden online kwam liet de rapper weten waarom hij zelfmoord heeft gepleegd, “If you are watching this video, then I am no longer alive.”

In de video is Walkie vrij duidelijk dat hij niet achter de idealen van Putin staat, “I can’t take the sin of murder on my soul and I don’t want to. I am not ready to kill for any ideals.” Verder legt hij uit dat hij vindt dat de opgeroepen burgers allemaal gegijzeld zijn en dat ze maar drie keuzes hebben: een moordenaar worden, naar de gevangenis gaan of zelfmoord. Walkie zou al eerder in het leger hebben gezeten en met die eerdere ervaring wilde hij zich dit keer bij een psychiatrische inrichting aanmelden om aan de dienstplicht te ontkomen, echter werd zijn aanvraag niet geaccepteerd waardoor hij alsnog moest vechten.

Het lichaam van Walkie is uiteindelijk gevonden nabij een flatgebouw in de stad Krasnador.