Ryan Babel geeft meer duidelijkheid over ‘diss’ naar Affelay

Ryan Babel maakt zich momenteel op voor de release van zijn langverwachte album genaamd The Autobiography. In aanloop naar het album bracht de rapper/voetballer een track uit getiteld ‘Open Letter’ waarin hij uithaalde naar oud-teamgenoot Ibrahim Affelay.

“Bro, ik ken je niet van Barça, misschien meer van PSV. Oh nu ben je analist: hmmm, zozo. Hoorde in de wandelgangen: je bent broke, bro”, rapte Ryan Babel. De twee speelden samen in het Nederlands Elftal en de diss kwam voor veel mensen als een verrassing. Ook Ibrahim Affelay zag de diss niet aankomen.

Vandaag heeft de voetballer van Galatasaray in gesprek met The Guardian wederom tekst en uitleg gegeven omtrent het nummer. “In de tweede helft van het nummer geef ik mijn mening over de journalistiek in Nederland en de situatie met een oude collega die journalist is geworden”, aldus Babel. Ook laat hij weten dat hij deels verkeerd is begrepen.

“Mensen in Nederland beschouwden het als een diss-track, maar het was meer een uiting van mijn teleurstelling in deze persoon. We waren zo lang teamgenoten en nu is hij veranderd in een expert die, naar mijn mening, punten probeert te scoren om zich te profileren in de analistenwereld.”