Salt Bae aangeklaagd

De populaire Turkse kok Nusret Gökçe, beter bekend als Salt Bae heeft de wereld veroverd met zijn steaks. De topchef komt nu met minder goed nieuws in de media. De beste man is onlangs aangeklaagd voor 5 miljoen dollar wegens schending van auteursrecht.

De uit Brooklyn afkomstige kunstenaar William Hicks zegt dat Salt Bae zijn kunst onder meer op menu’s, afhaaltassen, borden heeft gebruikt zonder zijn toestemming. Hicks en een andere kunstenaar genaamd Joseph Iurato kregen in 2017 de opdracht om een muurschildering te ontwerpen van de Turkse topchef in zijn iconische pose, die zou worden geplaatst in het restaurant in Miami. Ook werden er extra muurschilderingen besteld voor zijn overige Nusr-Et restaurants, namelijk New York, Dubai en Istanbul.

Na de oorspronkelijke betaalde deal vertelt kunstenaar Hicks dat de topchef ongeautoriseerde kopieën van de muurschilderingen liet maken voor
zijn restaurants in Turkije, Griekenland en de Verenigde Arabische Emiraten. Hiervoor zou Nusret Gökçe geen toestemming hebben gevraagd. Verder plaatste de Nusret het ontwerp ook op menu’s, vochtige doekjes, op zijn kruiden en op afhaaltassen.

De topchef heeft tot op heden niet gereageerd op de aanklacht.

More Stories
Maan onthult waarom ze geen rokjes meer draagt