Schokkende details bekendgemaakt van beruchte gevangenis waar Mendy vastzit

Manchester City-speler Benjamin Mendy zit sinds eind augustus vast en vandaag heeft de Britse krant The Sun schokkende details gedeeld over de gevangenis waar de 27-jarige voetballer wordt vastgehouden. De gevangenis zou namelijk vol zitten met rivaliserende bendes uit Liverpool. In de gevangenis, HMP Altcourse in Liverpool, vinden er gemiddeld 29 aanvallen per maand plaats tussen gevangenen. Afgelopen jaar zijn er in totaal 338 aanvallen geweest.

Volgens de kenners van The Sun gaan de gevangenen elkaar te lijf met ‘zelfgemaakte wapens’ als scheermesjes die verborgen zijn in tandenborstels. In 35 van de 338 gevallen tussen juli 2020 en juni 2021 werd een wapen gebruikt. De geweldcijfers zijn niet mild, aangezien de gevangenen amper naar buiten mochten vanwege de coronamaatregelen.

De 27-jarige voetballer wordt ervan verdacht zes verkrachtingen en een aanranding te hebben gepleegd. In eerste instantie werd Benjamin Mendy verdacht van vier verkrachtingen en een aanranding, maar daar zijn twee aanklachten van verkrachting bij gekomen.

De verdediger zit sinds augustus in voorlopige hechtenis. In oktober werd een borgtocht van de voetballer geweigerd door een rechter. Het was de derde borgtocht-aanvraag die Mendy had ingediend. Op 24 januari volgend jaar zal hij zich moeten verantwoorden voor de rechter.

Manchester City betaalde vier jaar geleden zo’n 60 miljoen euro om Mendy over te nemen van AS Monaco.