Sean Paul haalt uit naar Drake en Justin Bieber en zegt dat ze dancehall niet begrijpen

Sean-Paul
De afgelopen tijd is er een hernieuwde interesse ontstaan in dancehall muziek. Zo schakelden Kanye West en Kendrick Lamar Assassin (Agent Sasco) in voor I Am A God en The Blacker The Berry en laten talloze artiesten zich inspireren door de populaire muziekstroom. Vooral Drake, Tory Lanez, PARTYNEXTDOOR en Justin Bieber gaan met de muziek aan de haal. Zo hoorden we samples voorbij komen van Popcaan, Vybz Kartel en Beenie Man.

Niet iedereen is echter even enthousiast over de interesse en het gebruik van de muziek. Mr. Vegas maakte zelfs een disstrack richting Drake, genaamd Dancehall Pirate, omdat hij de muziek en de artiesten gebruikt, maar geen credits geeft. In een interview met The Guardian bekritiseert dancehall legende Sean Paul ook artiesten als Drake en Justin Bieber, omdat ze dancehall niet zouden begrijpen en geen credits geven aan de artiesten.

Verderop in het interview vertelt hij dat hij met zijn aankomende album het gat te overbruggen tussen authentieke dancehall van Jamaica en de nu zo populaire crossover sound. Lees het hele interview hier,

5 September