Show Jebroer in Hardinxveld gecanceld na ophef over Kind van de Duivel

JeBroer
Eerder deze week ontstond er commotie rondom het aankomende optreden van Jebroer tijdens de Feestweek in Hardinxveld. Een aantal bewoners van het strenggelovige dorp hadden geklaagd bij de organisatie over het nummer Kind van de Duivel. Jebroer gaf na de commotie aan dat het niet zijn bedoeling was om christenen te kwetsen en wilde in gesprek gaan met mensen die moeite hadden met het nummer.

Dat kwam er echter niet van, want de organisatie van de Feestweek geeft toe aan de druk vanuit de bewoners en annuleert het optreden van de rapper. Zo zegt de organisatie dat de ontstane rivaliteit een strijd in twee kampen heeft gecreëerd die zij te allen tijde willen voorkomen. Jebroer voelt zich beperkt in zijn artistieke vrijheid en baalt ervan dat hij niet de kans krijgt zichzelf te verdedigen.

Het is niet de eerste keer dat er ophef ontstaat over het nummer. Zo ontving hij onlangs een stapel brieven van kinderen die door hun leerkracht “aangemoedigd” waren de rapper te vertellen dat hij naar Jezus moet luisteren. Inmiddels staat het nummer op plaats 30 in de Single Top 100 en stijgt hij nog wekelijks. Radio 538 heeft Jebroer uitgenodigd om het optreden bij hen te doen en nodigt Hardinxvelders uit die hem wel live willen zien.