SirOJ releast op 27 augustus zijn debuutalbum ‘Goed Ontmoet’

Op 27 augustus komt het debuutalbum uit van de 22-jarige producer, songwriter, vocalist, dj en remix-virtuoos SirOJ. De uit Assen afkomstige Joris Titawano speelt vanaf zijn 7e al piano, produceert en dj’t vanaf zijn 15e en maakte de afgelopen jaren naam in met name de Nederlandse hiphop- en dubstep-scene. SirOJ woont inmiddels al vier jaar in Amsterdam, oorspronkelijk verhuisd om de opleiding compositie en muziekproductie op de HKU te volgen. Een half jaar na aanvang stopte hij al: “Je kan daar productietechnisch heel veel leren, maar op mij had de opleiding een averechts effect. Creatief deed het me weinig goed dus ik ben maar snel weggegaan.” Drie en een half jaar later heeft SirOJ geen diploma op zak, wel een debuutalbum dat klaar staat om gemasterd te worden: ‘Goed Ontmoet’ komt op 27 augustus uit op Top Notch.

In de afgelopen jaren maakte SirOJ muziek met voornamelijk Nederlandse rappers als Jiggy Djé, Önder, Winne, Zwart Licht, Mike Tibbert en Tim Beumers. Voor de NPS televisieserie FLOW produceerde SirOJ muziek voor songs van o.a. GMB en Big Boy Caprice. Met laatstgenoemde maakte hij ook de titelsong van de serie. Onder de naam Orange Breakdown gooide SirOJ hoge ogen met een aantal sublieme remixes waaronder een veelgeprezen remix van Dio’s single Cool. Na 7 jaar lang experimenteren met losse producties en samenwerkingen hier en daar begint het toch te jeuken om een stempel te zetten met een compleet eigen album. “Ik wilde als beatmaker altijd al een eigen productiealbum maken, daar ben ik net voor de zomer van 2009 aan begonnen. Na een jaar lang beats maken, selecteren, uitsturen, opnemen en mixen heb ik van die ambitie werkelijkheid gemaakt. De uiteenlopende sound geeft goed weer wat ik allemaal produceer, divers met een eigen draai.”

SirOJ’s eigen stem is regelmatig op de plaat te horen, hij heeft een aantal refreinen geschreven en gezongen. Deze uitstapjes naar zingen op eigen producties zijn vorig jaar per toeval ontstaan na het maken van de track ‘Superster’ met Jiggy Djé. “Het refrein heb ik toen als indicatie ingezongen voor een eventuele zanger, uiteindelijk vond Jiggy die proefzang juist erg tof en is het blijven staan. Ik vind mezelf niet echt een goede tekstschrijver maar zo af en toe maak ik refrein-opzetjes en als er genoeg enthousiasme is laat ik die staan.” Naast deze zang laat SirOJ zijn stem op het album vooral horen middels de producties zelf. Er staan bewust geen instrumentale tracks op ‘Goed Ontmoet’, uitgebouwde outro’s fungeren als intermezzo’s tussen de songs: “Om te laten zien wat ik productioneel in huis heb en om wat afwisseling te bieden. Puur instrumentale songs bewaar ik liever voor een plaat waar ik me daar 100% op concentreer.”

Samenwerkingen voeren de boventoon op ‘Goed Ontmoet’, een toepasselijke naam die is afgeleid van het spreekwoord “Wie goed doet, goed ontmoet.” Het album is namelijk bijna helemaal ontstaan door samenwerkingen en contacten die in het verleden leuk en succesvol waren. “Dit is het resultaat van verder bouwen op de basis die ik heb gelegd in de loop der jaren.” Onder andere Jiggy Djé, Dio, Winne en Zwart Licht maakten met SirOJ songs voor ‘Goed Ontmoet’.

Maak op 27 augustus kennis met SirOJ’s debuutalbum en eerste Top Notch release: ‘Goed Ontmoet’ .

14 July

X