Slachtoffer van Quincy Promes gefrustreerd, zaak gaat volgend jaar pas verder

Quincy Promes wordt verdacht van poging tot moord op zijn neef tijdens een familiefeest in Abcoude. In de zomer van 2020 liep het feest uit de hand en zou Promes zijn neef in diens knie gestoken hebben. De zaak had al een tijd geleden voor de rechter moeten komen, maar iemand die betrokken was bij het proces werd ziek, waardoor het opgeschoven werd.

Vandaag was dan eindelijk de eerste zitting, de zogenoemde regiezitting. Daarin werd bepaald dat het inhoudelijke gedeelte van de zaak op 3 maart 2023 zal gaan beginnen. Het slachtoffer was aanwezig en liet weten gefrustreerd te zijn over de gang van zaken en dat het zo lang duurt. Via zijn advocaat sprak hij zijn frustratie uit over het feit dat hij moest toezien hoe Promes door voetbalde en zelfs in het Nederlands Elftal speelde. Hij zou zowel fysieke als mentale schade hebben opgelopen aan de steekpartij zo’n 2,5 jaar geleden. Promes zelf was mede door de aard van de zitting niet aanwezig vandaag. Volgens zijn advocaat is het ook nog niet zeker dat hij er op 3 maart wel bij zal zijn: “Dat hangt af van het Openbaar Ministerie, of dat zonder kleerscheuren kan gebeuren,” zei advocaat Robert Malewicz.

Promes ontkent nog steeds alle betrokkenheid, maar is in een civiele zaak al veroordeeld tot een schadevergoeding. Daar is de voetballer van Spartak Moskou tegen in beroep gegaan.