Snelle genomineerd voor drie Edisons, ook Henkie T en Josylvio maken kans

De nominaties voor Edison Pop 2020 zijn bekend. De prestigieuze prijzen gaan naar producties van bijzondere kwaliteit en worden toegekend door een onafhankelijke en vooraanstaande vakjury. Op basis van kwaliteit en artistieke waarde heeft de jury een lijst van drie genomineerden per categorie samengesteld. De winnaars worden bekendgemaakt op 10 februari aanstaande. Naast voorzitter Menno de Boer (Radio 538) bestaat de jury uit Daniel Dekker (Radio2), Wilbert Mutsaers (Spotify Benelux), Robert Haagsma (muziekjournalist), Fernando Halman (FunX), Max van Bossé (Paradiso) en Sophie Keyzer (Qmusic).

Categorie Hiphop

Henkie T – Visionair
Visionair is het eerste soloproject van Henkie T, die eerder ook veel hits scoorde met SBMG. Op het album hoor je zowel eerder uitgebrachte nummers als nieuwe tracks, zoals Libie en Fuik met DopeBwoy. Henkie T is duidelijk in zijn passie voor muziek. “Ik hou van music, ik hou van vibes.” Henkie-T haalde de nummer 1-positie in Dixte1000 lijst met de hit DomDoen featuring Jonna Fraser.

Josylvio – Gimma
Het vierde album Gimma van rapper Josylvio zit qua producties en features sterk in elkaar. Zijn veelzijdigheid is zijn grootste wapen. Spontane freestyle-sessies monden uit in fijne tunes en de productie is van een torenhoog niveau. Op dit album worden zowel de straat als de club op hun wenken bediend. De Dikste rap-bars worden moeiteloos afgewisseld met radiovriendelijke refreinen. De meeste beats zijn geproduceerd door de beste producers van dit moment, zoals Esko, Jack $hirak, Monsif, Yung Felix en Spanker. Josylvio klinkt altijd hongerig en on point.

Snelle – Vierentwintig
Snelle is de gevoelige jongen en stoere rapper in één en dat hoor je terug op zijn debuutalbum Vierentwintig. De muziekcarrière van Lars Bos uit Gorssel is in een stroomversnelling geraakt na hits als Plankgas, Reünie en Lippenstift. De succes story van Snelle gaat als een trein. Zijn album bevat interessante samenwerkingen met onder meer Hef, Kraantje Pappie, Emms en ook Marco Borsato. Een getalenteerde songwriter waar we nog veel van zullen horen. Het wordt nog interessant welke weg hij de komende tijd zal inslaan, maar dat we hier te maken hebben met een blijvertje, is een feit.

Categorie Nieuwkomer

Duncan Laurence – 2019 single releases
Voortgekomen uit The Voice of Holland vertegenwoordigde Duncan Laurence het afgelopen jaar Nederland tijdens het Eurovisiesongfestival. Met het zelfgeschreven nummer Arcade bezorgde hij ons land voor het eerst sinds 1975 een klinkende overwinning. Nederland was in één klap een bijzondere artiest rijker: een groot talent, origineel, muzikaal maar bovenal gezegend met een prachtige stem!

Nona – Nona
Nona debuteerde in 2019 met een album vol authentieke soul. Ze maakt diepe indruk met haar rauwe stem, die opvalt, on-Nederlands klinkt en de luisteraar recht in het hart raakt. Met die combinatie van stem en songs lijkt Nona een geweldige toekomst voor zich te hebben.

Snelle – Vierentwintig
Succesvolle singles en een uitverkochte clubtournee, 2019 was het jaar van Snelle. Op zijn album Vierentwintig, verschenen op zijn 24ste verjaardag, laat hij nog eens horen waar hij dat allemaal aan te danken heeft: een heel eigen geluid waarin hij zowel zijn stoere als kwetsbare kant toont. Het debuut was binnen 24 uur goud.

Categorie Videoclip

Bizzey ft. Kraantje Pappie, Jonna Fraser & Ramiks – Drup (regisseur: Ciao Silva, Pepe Favela & Bizzey)
Een heel originele clip waarin opvalt dat alles zich in het verleden lijkt af te spelen, een gegeven dat je eigenlijk niet meer in de wereld van de videoclips ziet. Er wordt met een studio-omgeving en rekwisieten gewerkt en bijna geen greenscreens. Alles is echt. De props die in de clip voorbijkomen kloppen volledig en zijn met zorg uitgekozen. Verder wordt er licht acteerwerk van de artiesten gevraagd. Een rol waar je ze vaak niet in voorbij ziet komen. Nienke Plas speelt een powervrouw in de video: heel origineel om te zien dat de vrouw de macht pakt in een clip waar voornamelijk mannen in voorkomen.

Duncan Laurence – Arcade (regisseur: Paul Bellaart)
Deze video is heel simpel. Er wordt voornamelijk gebruik gemaakt van close shots waardoor je eigenlijk heel weinig en toch veel ziet. Dit is ook waar het nummer om geprezen werd bij de uitvoering ervan tijdens het Eurovisie Songfestival: het draait om het nummer en Duncan zelf. Arcade gaat over breekbaarheid. Doordat de zanger naakt in de video wordt getoond versterkt dit die boodschap. Elke hoge noot van het nummer komt bij je binnen omdat je je bijna nergens anders op kunt concentreren dan de muziek en Duncan in het water. Het gebruik van schaduw en licht wordt sterk gedaan. Het behoudt de mysterie rondom de artiest en benadrukt de kwetsbare kant.

Saman Amini – Laat Me Toe (regisseur: Colin Huijser)
Een bijzonder kunstzinnige en uiterst creatieve clip. Alles is in animatie. Verder is de boodschap van de video en track heel sterk: als gekleurd persoon/allochtoon is het leven erg moeilijk in Nederland. De video laat zien dat Nederland binnen eigen grenzen eigenlijk nog steeds in oorlog is. Alles is erg mooi in beeld gebracht, ook dankzij een hoogstaande manier van editen.

Categorie Album

Ilse DeLange – Gravel & Dust
Na een titelloos album waarop ze het experiment aanging, keerde Ilse DeLange dit jaar met Gravel & Dust terug naar haar roots. Toch was het absoluut geen herhalingsoefening. Dankzij haar geweldige zang, de prachtige songs en de productionele bijdragen van de Amerikaanse veteraan T-Bone Burnett werd het juist een van haar beste albums tot nu toe. En bewees ze en passant dat er artistiek leven is na de Edison Oeuvreprijs.

Kensington – Time
Voor het schrijven van nieuwe songs ging Kensington naar Canada. De band keerde van die artistieke expeditie terug met songs die deels vertrouwd klinken – groots en meeslepend – maar toch ook weer nieuwe elementen bevatten. Zoals de ditmaal heel persoonlijke teksten. Time laat dankzij de sterke songs en het herkenbare geluid vooral horen waarom Kensington veruit de grootste Nederlandse rockband van dit moment is.

Snelle – Vierentwintig
Succesvolle singles en een uitverkochte clubtournee, 2019 was het jaar van Snelle. Op zijn album Vierentwintig, verschenen op zijn 24ste verjaardag, laat hij nog eens horen waar hij dat allemaal aan te danken heeft: een hele eigen geluid waarin hij zowel zijn stoere als kwetsbare kant toont. Het debuut was binnen 24 uur goud.


Volg Puna.nl op Facebook, Instagram, Twitter en de Spotify Playlist.
🔥Download de Puna.nl app voor iPhone.

3 December

 
Blijf altijd en overal op de hoogte van het laatste hiphop nieuws met onze App.

 

 
close-link
X