Soulja Boy en T.I. roepen op tot het boycotten van Gucci


Gucci kwam deze week in het nieuws nadat ze een zwarte trui uitbrachten met rode “lippen” rond je mond. Ze werden direct overladen met kritiek vanwege het maken van deze blackface trui. Zo ook vanuit de hiphop gemeenschap die natuurlijk miljoenen uitgeeft aan het merk. Voorop in de strijd ging veteraan T.I. die oproept tot een boycot van het Italiaanse modehuis.

T.I. accepteert de excuses van het merk niet en zegt dat hij geen Gucci meer zal kopen, dragen of supporten: “UNTIL THEY LEARN TO RESPECT OUR DOLLARS & VALUE OUR BUSINESS”. De rapper zegt dat de enige manier waarop merken leren van dit soort dingen is als ze het in hun portemonnee gaan voelen. Dat gebeurt alleen als de hele zwarte gemeenschap stopt met het kopen van het merk.

Soulja Boy zijn eeuwige Gucci hoofdband gaan we voorlopig ook niet meer zien. De rapper met het Gucci logo op zijn voorhoofd liet ook weten klaar te zijn met het merk. In een video zegt hij dat hij honderdduizenden dollars aan ze uitgegeven heeft, maar nu geschokt is en zich respectloos behandeld voelt.

More Stories
Diego Maradona overleden