Sparta-speler geschorst vanwege het online gokken op Eredivisiewedstrijden

Om matchfixing te voorkomen heeft de KNVB in de regels opgenomen dat spelers niet mogen gokken op wedstrijden in de competities waar ze spelen. In de straffen die daar aan hangen wordt wel verschil gemaakt tussen wedstrijden waar je wel of geen invloed op kan hebben.

Tom Beugelsdijk wordt al een tijdje verdacht van het onrechtmatig gokken op wedstrijden in de eredivisie, waar hij zelf in speelt. Vandaag is naar buiten gekomen dat hij dit tussen 2013/14 en 2020/21 gedaan heeft. Hij speelde in de periode bij ADO Den Haag en Sparta en wedde op wedstrijden in de Eredivisie, TOTO KNVB beker en/of Supercup. Tevens is er bewezen dat hij op de wedstrijd FC Groningen – ADO Den Haag van 17 maart 2019 gewed heeft. Hij speelde toen bij ADO Den Haag, maar zat niet bij de wedstrijdselectie. De KNVB heeft een schikkingsvoorstel gedaan van 5 wedstrijden schorsing, waarvan 2 voorwaardelijk met een proeftijd van 2 jaar. Beugelsdijk heeft het voorstel geaccepteerd.

Op dit moment houdt de voetballer zijn conditie op pijl bij Sparta, maar is transfervrij en staat op de radar van het ADO Den Haag van Dirk Kuijt.