Ajax moet ‘leven beteren’ dreigt hoofdsponsor Ziggo: “Zou best kunnen zijn dat wij er niet zoveel trek meer in hebben”

apr 15 , 10:38 SPORTS
shutterstock 1521550598
Ziggo staat al sinds 2015 op het shirt van Ajax, alleen is dat voor de komende jaren nog geen zekerheid. Michael van Praag heeft laten weten dat Ziggo tijdens een gesprek heeft gedreigd niet te willen verlengen, zo meldt Arno Vermeulen in Studio Voetbal.
De shirtsponsor van de Amsterdamse club heeft een lopend contract tot 2025. Afgelopen maandag heeft een onderhandelingsgesprek plaatsgevonden over een mogelijke contractverlenging. "De CEO Jeroen Hoencamp heeft koffiegedronken met Van Praag. De boodschap was heel pittig", laat Vermeulen weten.
"Het contract loopt af, ze betalen negen miljoen euro per jaar met premies die kunnen oplopen tot twee miljoen, dus per jaar kunnen ze uitkomen op elf miljoen", vervolgt Vermeulen. Ziggo twijfelt over deze verlenging: "Het zou best kunnen zijn dat wij er niet zoveel trek in hebben als jullie je leven niet gaan beteren."
Dit wordt gezien als een dreigement richting Ajax en een sneer naar het beleid van de club. "Als je ziet wat er de afgelopen jaren is gebeurd bij Ajax, hoe slecht het kompas stond, dat willen en kunnen ze zich niet permitteren", aldus Vermeulen. "Ze neigen wellicht nog eerder naar niet verlengen dan naar wel verlengen". De vraag is of Ajax een sponsor kan vinden die wel zoveel geld in de Amsterdamse club wilt steken.