Max Verstappen reageert fel op kritiek van Engelse circuitbaas en vreemde vergelijking met Lewis Hamilton

jun 21 , 15:27 SPORTS
shutterstock 2339975311
Max Verstappen heeft fel gereageerd op de recente uitspraken van Stuart Pringle, de circuitbaas van Silverstone, die de tegenvallende kaartverkoop voor de Grand Prix van Groot-Brittannië wijt aan de dominantie van de Nederlandse wereldkampioen. Volgens Pringle zouden Engelse fans hun interesse verliezen doordat Verstappen steeds weer als winnaar uit de bus komt, waardoor de spanning zou verdwijnen.
Pringle zei tegen Autosport: "Als er een grote kans is dat dezelfde coureur telkens op de hoogste trede van het podium staat en de spanning eigenlijk al weg is, neemt dat wat van de glans weg. Vorig seizoen domineerde één team en dit seizoen is ook op die manier begonnen." Hij voegde eraan toe dat de dominantie van Lewis Hamilton in het verleden minder problematisch was voor de Britse organisatie.
Verstappen, die dit seizoen weer sterk op weg is naar een nieuwe titel, is het duidelijk oneens met de beschuldigingen van Pringle. In een interview met De Telegraaf zei hij: "Ik denk niet dat het mijn fout is. Dit huidige Formule 1-seizoen is juist heel spannend, de laatste tijd strijden meerdere teams om overwinningen." Hij wees erop dat van de laatste vier races hij er slechts twee had gewonnen, wat de competitie juist interessant maakt.

Aanbevolen Video - Scroll om verder te lezen

De Nederlandse coureur gaf aan dat de verantwoordelijkheid voor de ticketverkoop bij de organisatie zelf ligt: "Als een promotor dan de stoeltjes niet allemaal kan vullen en dat iemand anders verwijt, is het beter dat ze eerst naar zichzelf kijken wat ze fout doen. Want op andere plaatsen lukt het ze volgens mij vrij makkelijk om de tribunes vol te krijgen."
Pringle's opmerkingen kwamen nadat bekend werd dat de verkoop van tickets voor de race op 7 juli in Silverstone, voor het eerst in jaren, niet uitverkocht lijkt te raken. De kritiek van Pringle kreeg veel reacties op sociale media, waarbij veel Britten het niet eens waren met zijn analyse en juist andere oorzaken aanstipten voor de tegenvallende verkoop.
Voordat de Formule 1 op 7 juli in Groot-Brittannië neerstrijkt, staan eerst nog de Grands Prix van Spanje en Oostenrijk op het programma. Komend weekend gaat Verstappen voor een nieuwe zege tijdens de GP van Spanje, waar hij in 2016 zijn eerste race won.

HET LAATSTE NIEUWS

yamal

17-jarige Lamine Yamal viert EK winst met de onthulling van zijn vriendin

NEWS jul 16, 18:26
shutterstock 2346419275

Slecht nieuws voor Andrew Tate: Uitspraak dat Tate Roemenië mocht verlaten teruggedraaid

NEWS jul 16, 17:39
schermafbeelding 2024 07 17 om 130609

De man achter A Jewellers vertelt het verhaal van de 'million dollar chain' van Burna Boy

NEWS jul 17, 12:49