Max Verstappen uit felle kritiek op de Formule 1 en hint naar vervroegd pensioen: “Dat lijkt me zonde”

feb 28 , 17:43 SPORTS
shutterstock 2041869161
Dit weekend begint het Formule 1 seizoen weer en Max Verstappen heeft er zin in. Hij voelt zich goed in de nieuwe RB20 auto van zijn Red Bull team in aanloop naar de Grand Prix van Bahrein. De GP van Bahrein is de eerste race op de kalender die eindigt na 24 races in december.
Die 24 races zit de wereldkampioen overigens wel dwars. Volgens hem is de kalender te vol en niet vol te houden op lange termijn. "Ik denk dat we ver over de grens zijn gegaan," klaagt hij tijdens een persmoment in aanloop naar de seizoensopener. De 26-jarige coureur kan het nu nog aan, maar denkt dat het niet haalbaar blijft. "Ik ben nog jong, maar ik houd dit niet nog tien jaar vol. Ik denk dat de sport kwaliteit boven kwantiteit moet plaatsen als het gaat om het stellen van prioriteiten."
De Belgisch-Nederlandse Monegask suggereert zelfs dat het drukke schema ervoor kan zorgen dat hij eerder dan gepland met pensioen gaat. "Dit schema is niet duurzaam. Ik hou van racen en ik doe het veel, ook buiten de Formule 1 om. Maar op een punt ga je de voorkeur geven aan vaker thuis zijn en je focussen op andere prioriteiten. Op dit moment gaat het nog, maar ik weet zeker dat het over een tijdje anders zal zijn voor mij. En als de mensen binnen de sport hun carrières gaan verkorten omdat ze te veel moeten racen, lijkt me dat zonde."
Voorlopig gaat Verstappen dit weekend beginnen met de weg naar zijn vierde achtereenvolgende kampioenschap, al wil hij daar zelf nog niet over nadenken. "De tijd zal leren of we snel genoeg zijn om weer kampioen te worden," aldus de Red Bull coureur. "Ik denk dat het beter is om daar niet over na te denken. Het liefst sta ik ’s ochtends op, ga ik racen en zie ik daarna wel wat de uitslag is."
Foto: Shutterstock/Cristiano Barni

AANBEVOLEN

HET LAATSTE NIEUWS

schermafbeelding 2024 02 16 om 172904

Kanye West komt op voor zijn vrouw en mishandelt man die haar aangerand zou hebben

NEWS apr 18, 10:29
schermafbeelding 2023 10 02 om 173733

Max Verstappen maakt Lewis Hamilton belachelijk tijdens stream

NEWS apr 18, 14:28
ronaldo 3

Ronaldo krijgt gelijk van arbitragecommissie en kan miljoenen euro's verwachten van oud-werkgever

NEWS apr 18, 11:43
shutterstock 627391325

Ondernemer aangeklaagd voor verkrachting nadat hij zich anders voordeed op Tinder: "Ik wilde iemand anders, niet hem"

NEWS apr 18, 10:55
dailypaper ss24 resortcreative 11 0048 copy

Daily Paper bereidt je voor op de zomer en het festivalseizoen met nieuwe collectie

STYLE apr 18, 12:45