Scheidsrechter viert kampioenschap mee nadat hij vier rode kaarten aan de tegenstander gaf en krijgt levenslange schorsing

mei 15 , 18:05 SPORTS
schermafbeelding 2024 05 15 om 181831
Er is vreemde situatie ontstaan in de vierde klasse van het amateurvoetbal. Bij een kampioenswedstrijd trok scheidsrechter Jan Smit vier rode kaarten en vierde vervolgens het kampioenschap mee met de winnende club. Dit leidde tot zijn levenslange schorsing door de KNVB, een beslissing die Smit zelf "lachwekkend" noemt: "Ik heb alleen een lied gezongen en de schaal omhoog gehouden."
Tijdens de kampioenswedstrijd tussen St. George uit Spierdijk en SV De Valken uit Hem, speelde de 61-jarige scheidsrechter Jan Smit een opvallende rol. Hij gaf, in de blessuretijd, vier rode kaarten aan spelers van De Valken en liet de wedstrijd vijftien minuten langer duren. In die extra tijd maakte St. George de gelijkmaker, voldoende om de titel te winnen.
Het verhaal werd nog opmerkelijker na het laatste fluitsignaal, toen Smit zich bij de feestvierende spelers voegde en het lied 'Engelbewaarder' van Marco Schuitmaker zong. Smit verklaarde later bij NH Nieuws dat hij vaker bij amateurverenigingen zingt en dat hij had beloofd een nummer te zingen als St. George kampioen zou worden. Tijdens het refrein werd de kampioensschaal in zijn handen gedrukt, die hij vervolgens omhoog hield.
SV De Valken diende een klacht in bij de KNVB, met als gevolg dat Smit, die in 2021 al op non-actief was gesteld wegens "onbehoorlijk gedrag", nu definitief werd geschorst. "Wij hebben verschillende klachten ontvangen na de wedstrijd van zondag. Vanmorgen hebben wij meneer Smit gebeld en hem medegedeeld dat hij nooit meer wedstrijden mag fluiten. Wij verwachten een neutrale houding van een scheidsrechter en dat beide ploegen met respect worden behandeld. Deze houding is daar natuurlijk niet mee te verenigen," aldus een woordvoerder van de KNVB.
Smit is aangeslagen door de beslissing: "Ik begrijp er niets van, het is te triest voor woorden. Ik was helemaal niet aan het meefeesten met de spelers. Ik heb alleen een lied gezongen en de schaal een keer omhoog gehouden. Dat is het enige. Het is te triest voor woorden dat de KNVB mij daarom afvoert. De KNVB heeft geen enkel onderzoek gedaan en alleen één video bekeken van sociale media. Ik ga ervan uit dat het fluiten nu is afgelopen, maar ik ga niet meer zoals twee jaar geleden op mijn knieën. Dan kunnen ze m’n rug op," aldus Smit.

AANBEVOLEN

HET LAATSTE NIEUWS

schermafbeelding 2024 05 26 om 173248

Rechtszaak Ali B staat op het punt te beginnen, dit is wat hem te wachten staat

NEWS mei 26, 17:34
brobbey price

Priceless teaset nieuwe muziek samen met Ajax-spits Brobbey

NEWS mei 26, 18:28
schermafbeelding 2023 06 13 om 102851 64887157c4450 2

Maak kennis met de vrouw die er 160.000 volgers bij kreeg nadat ze indruk maakte op Mbappé

NEWS mei 27, 14:18
schermafbeelding 2024 05 27 om 111946

Andy van der Meijde vertelt over aanvaring met mede-international: "Ik pakte hem bij z'n strot en gooide hem weg"

NEWS mei 27, 11:15