We stellen je voor aan het tweede deel van de Red Bull BC-One World Final tegenstanders van Kid Colombia

Lilou - Performance
Ieder jaar worden er op verschillende Red Bull evenementen de beste B-Boys & Girls verzameld om mee te doen aan ‘s werelds belangrijkste breakdance competitie. De 16 uitverkorenen strijden a.s. zaterdag in Japan 1-op-1 om de titel Red Bull BC One Champion en natuurlijk een plekje in het All Star team van Red Bull.

De wedstrijd wordt dit jaar alweer voor de dertiende keer gehouden en one of our own B-Boy Kid Colombia vertelde in ons item al dat hij meedoet aan het prestigieuze event. Alle liefhebbers van breakdance zitten hier goed, want wij zenden de finale live uit. Vanaf zaterdagochtend 11:30 is het spektakel live te volgen op Puna.nl, dus zorg dat je er klaar voor zit. Nadat je gisteren kennismaakte met de eerste zeven deelnemers stellen we jullie vandaag voor aan de overige breakers.:

Lil Zoo
Foad Ambeli oftewel Lil Zoo is een jonge B-boy uit het Marokkaanse Casablanca. Lil Zoo is begonnen met dansen in 2008 en slechts vier jaar later stond hij voor de eerste keer in de Red Bull BC One World Final in Rio De Janairo. Lil Zoo combineert op een creatieve manier voetenwerk, krachtige combinaties en acrobatiek. De altijd vrolijke Fouad representeert de nieuwe generatie B-Boys.

Focus
De Finse Focus is afkomstig uit een klein dorpje genaamd ‘Simpele’ en is geboren in 1983. In een rumoerige jeugd was muziek zijn houvast en toen hij 11 jaar oud was is hij begonnen met B-Boyen, wat hij in het begin nog behoorlijk eng vond. Na vele jaren training en optreden opende hij met zijn Flow Mo crew in 2010 zijn eigen dansschool. Met zijn ervaring en unieke voetwerk kunnen we heel wat van hem verwachten.


Bruce Almighty
Toen hij in 2004 een jongen zag dansen in de club, wist de Portugese Bruce Almighty dat hij dat ook wilde en zette zijn focus op het worden van een B-Boy. Toen de film ‘Bruce Almighty’ met Jim Carry uit kwam gaven zijn Momentum Crew vrienden hem al snel Bruce als bijnaam. Tijdens battles is Bruce Almighty nooit nerveus geeft hij aan, het is tenslotte maar een hobby voor hem. Bruce herkent goede B-Boys aan het hebben van een eigen stijl en een goed gevoel voor ritme. Minstens net zo belangrijk voor Bruce is echter vriendelijk en oprecht zijn.

Benstacks
De Amerikaanse Benstacks danst dagelijks in Las Vegas bij de Jabbawockeez show, maar ook hij is voor deze gelegenheid naar Japan afgereisd. Benstacks is een liefhebber van verschillende hiphop vormen zoals Graffiti en Dj-en. Hij omschrijft zijn stijl als explosief en een mix tussen traditionele B-Boy moves en nieuwere bewegingen, die hij uit allerlei verschillende kunstvormen haalt. Zijn doel? “I want B-Boys to be more respected as true artists”, zegt hij zelf.


Neguin
Fabiano Carvalho Lopes aka Neguin begon met dansen op 14-jarige leeftijd in de Braziliaanse stad Paraná, waar dansen volgens hem een waren levensstijl is. Zijn aanpak in battles is agressief en hij hecht grote waarde aan psychologische oorlogsvoering. Neguin is zelfverzekerd, neemt risico’s en is enorm onvoorspelbaar. Dat hij zichzelf druk oplegt blijkt wel uit zijn uitspraak dat hij niet alleen zijn zichzelf vertegenwoordigd, maar ook zijn land.


Bboy Kuzya
Bboy Kuzya is lid van de BreakNuts crew, woonachtig in Polen en afkomstig uit Oekraïne. Sinds 2007 is Kuzya actief in verschillende B-Boy competities, jams, battles en hij treedt op bij verschillende festivals. Hij is altijd opzoek naar nieuwe inspiratie, kennis en naar een eigen manier om zijn visie op hiphop en breakdancen te delen met anderen.

Soso
Soso is afkomstig uit Frankrijk, 23 jaar en lid van de Melting Force Crew. De jonge B-boy geeft samen met zijn crew veel workshops en is met meer bezig dan battlen alleen. Maar als hij meedoet, dat gaat hij ook vol voor de winst. Met zijn precisie, constantheid en persoonlijke moves kan hij het elke tegenstander lastig maken en staat hij garant voor spectaculaire shows.

Op zoek naar nieuwe muziek? Volg dan onze officiële playlist op Spotify.

1 December

1 comment

Leave a Reply

1 Comment Aan "101barz: studiosessie Innecent"

avatar
500
 
Sorteer op:   nieuwste | oudste | meest gestemd
Johnsno
Gast
Johnsno

23 Oktober is arme jongens worden rijk 3 uit!!!

wpDiscuz