Steven Berghuis doet aangifte wegens bedreigingen

Steven Berghuis heeft officieel aangifte gedaan bij de politie na een aantal ernstige bedreigingen aan zijn adres en dat van zijn gezin, zo meldt De Telegraaf. De aanvaller maakte deze zomer de overstap van Feyenoord naar Ajax en bij de Rotterdamse supporters ligt dat nog gevoelig.

De bedreigingen zijn vooral gericht op de dag dat het duel tussen Feyenoord en Ajax plaatsvindt, in de Kuip, op 19 december. Op die dag is Steven Berghuis zelf ook jarig. Berghuis en zijn familie werden met de dood bedreigd. Ook riep iemand op om op 19 december vuurpijlen mee te nemen naar De Kuip. Dan konden ze de kop van Berghuis eraf schieten.

Berghuis wist dat zijn gevoelige transfer van Rotterdam naar Amsterdam zou leiden tot kritiek, maar de berichten die hij kreeg waren zo bedreigend dat zijn management en hij geen andere keus zagen dan naar de politie stappen. Ook Algemeen directeur van Ajax, Edwin van der Sar, laat aan De Telegraaf weten dat een grens is gepasseerd. De politie heeft een onderzoek ingesteld.