Steven Berghuis reageert op ophef na pikante transfer: ‘Twee dingen gingen echt te ver’

De pikante transfer van Steven Berghuis van Feyenoord naar Ajax maakte flink wat los bij de supporters van de voetbalclub uit Rotterdam-Zuid. De aanvaller is momenteel met zijn nieuwe club Ajax in Oostenrijk voor een trainingskamp en daar heeft de aanvaller gereageerd op alle ophef die ontstond na zijn transfer naar de Amsterdamse topclub.

De 29-jarige aanvaller begrijpt de emotie bij de supporters van Feyenoord. Echter is hij van mening dat je soms ook te ver kan gaan. In gesprek met NOS geeft hij aan dat hij rekening had gehouden met kritiek. “Ik ben natuurlijk niet dom. Dat is niet erg, dat is de emotie. Er zijn natuurlijk wel twee dingen geweest die te ver zijn gegaan voor mijn gevoel.”

Zo doelt de 29-jarige aanvaller op het spandoek die de Rotterdamse supporters eerder hadden gemaakt, waarop de namen van Polletje (de eerder dit jaar geliquideerde Ajax-hooligan), de vermoorde misdaadjournalist Peter R. de Vries en Berghuis stonden aangegeven. Achter de namen van Polletje en De Vries stonden er vinkjes en het vakje achter de naam van Steven Berghuis was nog leeg.

Ook was er een grote antisemitische graffiti-schildering in Rotterdam, die inmiddels is verwijderd. Op een muur was de ex-Feyenoorder spottend afgebeeld als Jood met de tekst: ‘Joden lopen altijd weg’.