Filling Pieces en KLABU lanceren speciale collectie voor Keti Koti met indrukwekkende video

jun 27 , 12:21 STYLE
schermafbeelding 2024 06 27 om 125751
Filling Pieces zorgt ervoor dat men nooit vergeet wat hun band is met Suriname en ook dit jaar lanceren ze weer een speciale collectie rondom Keti Koti. Ook dit jaar doen ze dit samen met KLABU.
Op 1 juli is het Keti Koti, de dag waarop de afschaffing van de slavernij gevierd wordt. Ondanks de emancipatiewet op 1 juli 1863 duurde het nog tien jaar voordat de slavernij ook in de praktijk werd afgeschaft. Vorig jaar werd dan ook uitgebreid gevierd dat het 150 jaar geleden is.
Oprichter Guillaume Philibert is een zoon van Surinaamse ouders en vindt het belangrijk om elk jaar uitbreid stil te staan bij Keti Koti en er een collectie aan te wijden. Dit jaar slaat het Amsterdamse merk de handen ineen met KLABU voor een jersey. Daarnaast verschijnt er ook een jas en een pin.

Aanbevolen Video - Scroll om verder te lezen

Het thema voor de United Spirit collectie is familie en in de indrukwekkende campagne video komen dan ook verschillende families met Surinaamse roots voorbij. Zo zien we o.a. Architrackz met zijn zoon, Eljero Elia met zijn zoon, Defano Holwijn, Regi Blinker en zijn dochter en kleinzoon, FS Green met zijn broer, DJ Chuckie met zijn zoon en dochter.
"Het ontwerp van het shirt is geïnspireerd op de Surinaamse vlag en cultuur, met kleurrijke kraag- en mouwelementen, een minimalistische KLABU-vlinderprint en elementen van de Nederlandse en Surinaamse vlaggen, ter ere van de diaspora in Nederland. 'United Spirit' prijkt op de sponsorplek en een brullende jaguar, die onderdrukking en veerkracht symboliseert, siert de achterkant," aldus Filling Pieces.
De opbrengst van de collectie helpt Filling Pieces en KLABU om het Suriname Spirit clubhuis te bouwen. KLABU gebruikt de kracht van sport om vluchtelingen te ondersteunen die hun leven weer opbouwen. De in Amsterdam gevestigde organisatie is bezig om over de hele wereld hun eigen clubhuizen op te zetten die startpunten zijn voor spel, welzijn, onderwijs en ondernemerschap.
De collectie is nu verkrijgbaar via de website van Filling Pieces.

HET LAATSTE NIEUWS

schermafbeelding 2023 08 16 om 170547

Ronnie Flex viert succes met villa van ruim een miljoen

NEWS jul 23, 10:47
shutterstock 2205903191

Europese competities en spelersvakbond zijn het zat en slepen FIFA voor de Europese Commissie

NEWS jul 23, 12:44