New Balance presenteert Grey Day 2023 (And Everybody's Celebrating)

mei 18 2023, 13:57 STYLE
s123 grey day pack 0368
In 1992 debuteerde Dr. Dre als solo artiest met het album The Chronic. Hij had al een succesvolle run achter de rug als onderdeel van N.W.A, maar zijn nieuwe richting moest gevierd worden. Dat gebeurde met Dre Day (And Everybody's Celebratin'). Met The Chronic lanceerde de legendarische producer de G-Funk sound en met Dre Day vierde hij dat het van hem was. 
Zoals de legendarische producer de G-Funk sound claimt, zo heeft New Balance de kleur grijs eigen gemaakt. Het Amerikaanse merk bracht in 1980 hun eerste volledig grijze colorway uit en ruim veertig jaar later bewijst New Balance keer op keer dat grijs de perfecte aanvulling op je garderobe is. Wat dat betreft passen de woorden van een andere Westcoast legende, Nate Dogg, perfect bij New Balance, want als het op grijs aankomt 'nobody does it better'.
Sinds 2018 vieren we in mei dan ook Grey Day en dit jaar heeft New Balance weer een sicke line up klaar staan. Vandaag is de Moon Daze collectie uitgekomen, bestaande uit nieuwe uitvoeringen van de 550, 580, 9060 en More Trail. Terwijl we met Dre Day naar het verleden kijken, richt New Balance zich op de toekomst, want hoe zouden sneakers eruit zien na het lopen op een andere planeet? Wat als New Balance de eerste sneaker op de maan zou zijn? Op deze Grey Day vieren we de visie van New Balance op de toekomst, zoals Dr. Dre met zijn Dre Day de basis legde voor de G-Funk era. 
De Moon Daze Grey Day collectie is in de Benelux exclusief verkrijgbaar bij Sneaker District en om dat te vieren zette BNNYHUNNA afgelopen woensdag de Bitterzoet op zijn kop. Samen met zijn vaste band bracht hij de zaal in extase door zijn mix van hiphop, jazz en klassieke muziek. De vooruitstrevende stijl past hem net zo goed als de grijze New Balance 9060 die hij droeg.
De collectie, inclusief onze favoriet, de 550, is vanaf vandaag verkrijgbaar op de website van New Balance en exclusief via retailer Sneaker Disctrict, zowel online als in-store.