New Balance viert 35-jarig jubileum van iconische 1500 sneaker met limited edition release

apr 11 , 14:02 STYLE
nb miuk u1500ani onfigure 2
Op het hoogtepunt van de hardloopgolf in 1989 bracht New Balance zijn nieuwe hardloopsilhouet uit: de 1500. Nu, 35 jaar later, keert het merk terug naar die schoen om het jubileum te vieren met de limited edition 1500-serie Made in the UK sneaker.
Het kostte toentertijd drie jaar om het silhouet te creëren en bij de lancering werd het model door New Balance beschreven als 'de dichtstbijzijnde benadering van de perfecte hardloopschoen'. De samenwerking met het Massachusetts Institute of Technology (MIT) resulteerde in een schoen die technologische vooruitgang omarmde, met een nieuw dempingssysteem in de voorvoet van de tussenzool, gecombineerd met een ENCAP-zool in een unieke hielcapsule voor comfort en prestaties.
De 1500 kreeg zijn naam vanwege zijn prijspunt, wat bij de lancering voor opschudding zorgde, omdat het het eerste model was dat de grens van $150 doorbrak. Door de jaren heen is het New Balance 1500-silhouet uitgegroeid tot een van de meest geliefde Made in UK producten.
De nieuwe 1500 sneaker is naast een terugkeer ook een vooruitgang, met verschillende verbeteringen ten opzichte van het oorspronkelijke silhouet. De jubileumeditie geeft de look een upgrade met materialen van gespecialiseerde Europese leveranciers, waaronder premium grijs nubuck gecombineerd met tonale mesh en synthetische details. De binnenzool en voering zijn voorzien van een graphic uit de 1500-serie, die teruggrijpt naar het originele model, evenals het typografische detail '35 Years of Excellence'.
De New Balance 1500 Series 35th Anniversary Made in the UK Edition is nu verkrijgbaar bij geselecteerde retailers wereldwijd.