Nike en Patta slaan opnieuw de handen ineen en presenteren Patta Running Team collectie

apr 15 , 14:04 STYLE
schermafbeelding 2024 04 15 om 152417
Nike en Patta werken weer samen, maar nu met een nieuwe collectie voor het Patta Running Team. De collectie is meer dan alleen kleding en schoenen. Het is een viering van kameraadschap, cultuur en prestatie, aldus Patta.
De unisex collectie bevat onder andere leggings, track en racepakken, tops, shorts, een hardloopvest en een zwaargewicht wollen en leren varsity jack. Het jack bevat hints naar de prestaties en toewijding van het Patta Running Team.
Het Patta Running Team werd in Amsterdam in 2010 opgericht door Patta cofounder, Edson Sabajo. Het team heeft 1 missie: atleten met diverse achtergronden en ambities samenbrengen als een groep, die elkaar steunen en over de eindstreep helpen, nieuwe plekken zien en vooral veel plezier hebben. Met de fusie van Nike's en Patta's opvallende attitudes, wordt de nieuwe collectie getoond met een balans tussen prestatiegericht hardlopen en nieuwe lifestyle stukken. In de Nike campagne wordt de nieuwe collectie gedragen door Nike hardloopster Sifan Hassan. Ze straalt kracht en doorzettingsvermogen uit als tweemaal gouden medaillewinnaar voor Nederland. Hassan past dus goed bij het doel van de Patta Running Team.
Als kers op de taart wordt de collectie compleet gemaakt met een vernieuwde Air Huarache hybride sneaker. De schoen wordt aangeboden in drie kleuren en heeft een bijna identieke bovenwerk als de klassieke Huarache Plus. Ook bevat de schoen een Pegasus zool, eersteklas leren overlays, een mesh onderlaag met een bootreconstructie en een sluiting die wordt vastgezet met nylon banden. De "Patta Air" afbeelding wordt getoond op de tong van de schoen. Met de sneaker ontvang je ook een Patta custom handdoek.  De premium reflecterende afbeeldingen en de Patta Panther worden veel laten zien door de hele collectie.
Op 26 april wordt de Nike x Patta Running Team Collection verkrijgbaar op patta.nl en in de winkels en op 2 mei op SNKRS en geselecteerde Nike partner winkels. De roze colorway is exclusief op Patta kanalen verkrijgbaar.