Suge Knight claimt dat Dr. Dre hem wilde laten vermoorden in rechtszaak om 300 miljoen dollar

anp251016006-1
Eerder dit jaar claimde Suge Knight en zijn advocaat dat Dr.Dre verantwoordelijk zou zijn voor de schietpartij op Suge Knight in 2014. Hij werd in een nachtclub beschoten, werd meerdere keren geraakt en hield er serieuze verwondingen aan over. Suge benoemt deze schietpartij in een nieuwe aanklacht tegen Dr.Dre. Volgens TMZ eist Suge Knight 300 miljoen dollar van de rapper/producer/zakenman.

In de rechtszaak claimt de voormalig Death Row president, dat hij in het verleden een levenslange deal met Dre heeft afgesloten. Ze zouden hebben afgesproken dat Suge Knight, levenslang, recht heeft op 30% van Dre zijn inkomsten. Daaronder valt ook de verkoop van Beats aan Apple, waar Dre honderden miljoenen mee heeft verdiend.

Om de verkoop rond te maken zou Apple geƫist hebben dat de banden met Suge verbroken werden. Volgens Knight zou dit ook gebeurd zijn, maar zou Dre dus ook geprobeerd om hem te laten vermoorden.

Suge Knight zegt dat Dre de hitman Cle “Bone” Sloan 300.000 dollar heeft betaald om hem te vermoorden. Sloan werd vorig jaar samen met Terry Carter overreden door Knight waarbij Carter overleed. Voor die zaak zit hij nu vast, terwijl hij wacht op een uitspraak.

25 October