Supporters maken bizar spandoek over Berghuis, Feyenoord reageert

Steven Berghuis heeft onlangs de overstap gemaakt naar aartsrivaal Ajax en dat zit heel veel Feyenoord-supporters nog steeds niet lekker. Dat werd gister wederom bevestigd. Er gaat namelijk op sociale media een bizar spandoek rond waarop Steven Berghuis op een lijst wordt geplaatst met de Martin van de Pol en Peter R. de Vries, allebei supporters van Ajax die dit jaar zijn vermoord.

Volgens het Twitter-account van Voetbal Ultras, dat de onderstaande foto publiceerde, is het spandoek door Feyenoord supporters gemaakt. Achter de namen van Martin van de Pol en de Peter R. de Vries staan vinkjes, terwijl het vakje naast de naam van Berghuis nog open is.

Feyenoord heeft inmiddels een statement gemaakt. De club uit Rotterdam zegt onder meer het volgende over het spandoek: “Feyenoord neemt nadrukkelijk afstand van de zeer kwetsende en bedreigende uitlatingen, zoals het walgelijke spandoek gericht aan Steven Berghuis dat op sociale media rondgaat, en roept op hiermee te stoppen.” Bekijk het spandoek en de reactie van Feyenoord hier.