Team Appelsap gaat kapot maken met Hef, Broederliefde, Rotjoch & DJ Drivah op de Red Bull Culture Clash

teamappelsap
Op donderdag 26 mei haalt Red Bull Music Academy het hardste muziek evenement ter wereld naar Nederland. De Red Bull Culture Clash vindt plaats in de Rotterdamse Ahoy en tijdens het evenement zullen er vier teams uit verschillende hoeken van de muziekwereld elkaar van het podium proberen te blazen. De teams bestaan uit Mr. Polska & Boaz, Typhoon & King Shiloh Soundsystem, Moortje, Darkraver & Paul Elstak en tenslotte Team Appelsap met Hef, Broederliefde, Rotjoch & DJ Drivah. Vier rondes lang wordt alles uit de kast gehaald om de winst binnen te halen en alles is daarbij veroorloofd, als het maar origineel is.

Voor team Appelsap is geen uitdaging te groot. Na last minute een visum regelen voor French Montana, alimentatie betalen voor ScHoolboy Q en rechtszaak op rechtszaak winnen van buurtbewoners, is de Red Bull Culture Clash de volgende uitdaging die ze gaan murderen. “Je kan een army of freshness verwachten, het is gewoon Stratego voor ons.” zegt Rogier Smalhout. “Rotjoch is de kapitein op het schip en we komen echt met een vloot. We hebben adjudanten, cavalerie en infanterie. Het is gewoon war, zo simpel is het.”

Rotjoch neemt de mentaliteit van de straat mee naar de Ahoy: “Ik ben een Bijlmer straatjongen en hou van strijd.” Rotjoch vergelijkt de Culture Clash met de battles van vroeger op straat. “Er was geen troostprijs, je kwam hard of je werd helemaal afgemaakt” en in Ahoy is hij van plan te laten zien waarom hij de naam Rotjoch heeft meegekregen.

Rotjoch komt niet alleen, want hij neemt Hef, Broederliefde en DJ Drivah mee. Elke dag is een battle voor Hef en de tegenslagen die hij heeft meegemaakt, hebben hem gevormd en scherper gemaakt: “Wij hebben al veel battles gewonnen, anders waren we niet hier. Eigenlijk is elke dag een battle voor ons.” De mannen van Broederliefde winnen zoveel de laatste tijd (nummer 1 album, uitverkochte shows en platina platen), dat de Culture Clash voor hun eigenlijk al een prijs is. Verliezen is er niet bij. “Eet of word gegeten.”

De Appelsap crew heeft genoeg zelfvertrouwen en zijn dan ook niet bang voor de concurrentie: zijn. “Ik denk dat Typhoon als enige heel gevaarlijk kan zijn, hij is niet voor niks de underdog, maar ik twijfel of hij de killer-mentaliteit heeft. De andere crews moeten het vooral hebben van hun geluid en de bekende hits pompen.” zegt Rogier. Rotjoch zet zijn vriendschap met Mr. Polska voor deze clash even opzij en hij heeft een boodschap voor DJ Moortje, Darkraver en DJ Paul Elstak: “I feel sorry for them. Ze hebben dingen gedaan maar gaan niets meer doen.”

Haal je kaartje voor de Red Bull Culture Clash hier en jij kan meebepalen of Team Appelsap wint.

Op zoek naar nieuwe muziek? Volg dan onze officiƫle playlist op Spotify.

23 May

0 comments

Leave a Reply

Your email address will not be published.