'Apple verplicht boosterprik voor werknemers dat naar kantoor wil'

jan 17 2022, 15:02 TECH
Schermafbeelding 2022 01 17 om 145533
Apple gaat binnenkort drastische maatregelen nemen. Terwijl de door Omicron veroorzaakte Covid besmettingen wereldwijd toenemen en met name in Amerika, laat Apple in een statement weten de richtlijn voor het personeel aan te passen. Het tech bedrijf eist namelijk dat werknemers een boosterprik nemen voor ze weer op kantoor verschijnen.
Volgens The Verge eist Apple dat hun werknemers op korte termijn de boostervaccinatie nemen. Apple deed eerder al inspanningen om zijn werknemers ervan te overtuigen zich te laten vaccineren. Maar nu lijkt het erop dat Apple meer druk zal uitoefenen op hun werknemers. Mocht een werknemer in aanmerking komen voor een boosterinjectie, dan heeft de persoon in kwestie 4 weken om hieraan te voldoen. En alle ongevaccineerden werknemers van het bedrijf dienen per 24 januari dagelijks een verplichte antigeentest te ondergaan bij aankomst op het kantoor.
Tot 14 maart mogen werknemers beslissen of ze terug naar kantoor willen of voltijds thuis willen werken. Werknemers die niet gevaccineerd zijn, moeten sowieso een verzoek indienen om op afstand te werken.