Bitcoin zakt hard weg

jan 21 2022, 13:30 TECH
bitcoin 1 1
Voor verschillende beleggers in de bitcoin is het nieuwe jaar somber gestart. Bitcoin is namelijk opnieuw gedaald. De digitale munt zakte met bijna negen procent tot 38.950 dollar. De munt is gezakt naar het laagste punt in meer dan vijf maanden. In tegenstelling tot vorig jaar steeg de digitale munt met zo'n zestig procent en bereikte het eind vorig jaar zelfs een record van ongeveer 69.000 dollar. Bitcoin is in totaal is meer dan veertig procent aan waarde kwijtgeraakt.
Volgens verschillende kenners heeft de daling van onder meer Bitcoin te maken met de Amerikaanse centrale bank. Men verwacht dat de Amerikaanse bank de rente sneller dan verwacht zal gaan verhogen om de hoge inflatie te repareren. Zodra de rentes stijgen, stappen beleggers normaliter eerder uit dit soort beleggingen.
Bitcoin is tevens niet de enige cryptomunt die gedaald is in waarde. Zo zakte de Ethereum coin ruim onder de 3.000 dollar. De koers van de op een na grootste cryptomunt verloor maar liefst 10 procent en zakte naar zo'n 2.868 dollar. De cryptomarkten zijn sinds de hoogte punt in november zo'n 1 biljoen dollar aan waarde verloren.