Van Amsterdam naar Tokyo in 2 uur wordt in de toekomst mogelijk door nieuwe manier van vliegen

mei 16 2023, 23:02 TECH
maxresdefault
Commerciële vluchten over de wereld gaan hoogstwaarschijnlijk in de toekomst heel erg veranderen. De vluchten zouden namelijk aardig verkort kunnen worden als de vliegtuigen een gedeelte van hun vlucht door de ruimte vliegen.
De verwachting is dat suborbitale vluchten in ongeveer een decennium wel mogelijk moet worden voor het grote publiek. Een vlucht van Engeland naar Australië duurt nu ongeveer 22 uur. De verwachting is dat met deze nieuwe manier van vliegen en bijbehorende techniek een vlucht van 22 uur ingekort kan worden naar 2 uur.
Alhoewel zo’n vlucht misschien ideaal lijkt zijn er nog wel wat obstakels die verholpen moeten worden om dit soort vluchten aangenaam te maken voor het grote publiek. Zo zullen passagiers mogelijk ongemakken kunnen ondervinden door de G-krachten tijdens het opstijgen en landen van het vliegtuig en wordt van passagiers verwacht dat ze de gehele vlucht hun gordel om hebben.
Volgens het Civil Aviation Authority (CAA) hebben zij een onderzoek gedaan naar de effecten van suborbitale vluchten op het menselijk lichaam. Het onderzoek liet zien dat meeste mensen de G-krachten tijdens de vlucht wel aankunnen, maar dat er mogelijk psychische consequenties zijn.