Terugblik op de afgelopen week


Als je 24/7 aan de hossel bent, heb je niet altijd tijd om alles te volgen dat er in de hip hop wereld gebeurt. Puna.nl praat je wekelijks ff bij zodat je maandag ook mee kan lullen op het schoolplein, in de kantine of in de kleedkamer. Laten we even terugkijken op wat de afgelopen week ons heeft gebracht. Wie sloeg iedereen K.O. met een keiharde comback? Wie stak het vuur aan in deze koude dagen? Wie lijkt meer shit te roken dan te rappen? En wie o wie durft nog te zeggen dat je alleen maar slechter de gevangenis uitkomt?

Abbatoir aan punchlines
Je hebt het misschien gemist op Puna.NL, maar één van de verhalen van de afgelopen week was het debuut optreden van Slaughterhouse. Als jouw horizon verder rijkt dan TMF / MTV, dat weet je dat Joell Ortiz, Joe Budden, Crooked I en Royce Da 5’9 absolute killers zijn als het om punchlines gaat. Topteam.

Blacklight
Met Bliksemschicht heeft Zwart Licht een sterk debuut geleverd. Die dudes uit de Bijlmer met die vibe uit de Zwollestreek hebben hun ding gedaan. Good lookin out van Top Notch, Puna mocht weer shit weggeven en dat is altijd dope.

Moppentappers
Het was niet heel lang geleden dat Curtis 5-0 werd genoemd. Sinds de ontmaskering van van een andere diender, heeft uitgerekend 50 als eerste voldoende lef gehad om brigadier Ricky voor schut te zetten. Ik moet zeggen, die line van Ross over 50’s baby momma, vond ik nergens op slaan. En al helemaal niet toen hij uitlegde waarom hij begon. Rappers zijn net kleuters soms… Of het de beef van ‘t jaar wordt, weet ik niet, maar het is in ieder geval wel komisch om te zien hoe snel de Boss reageerde op “Officer Ricky” en hoe snel Fif daar weer een videotje overheen dropte. Dat ging allemaal sneller dan de gemiddelde wachttijd bij een Ross of Fifty concert.

Rock On, With Ya BAD Self
“I’m married to that crazy bitch, call me Kevin Federline…” Well Weezy, neem je eigen woorden serieus en neem een voorbeeld aan K-Fed, want hij raakte helemaal de weg kwijt, nadat Britney hem verliet en hiphop is about to leave ya ass… Als je zo doorgaat tenminste.

Geketend / Ontketend
Jawel, de kettingreactie dropte deze week. Hoewel ik de show gemist heb, dig it die track wel. Als je de line up vergelijkt met de vorige edities, waren het naar mijn mening iets teveel tweede garnituur vertolkers van de Ne’erlandse straatcultuur, maar het eindresultaat mocht er zijn…

A Hustla’z Song
Kempi got his act together. Tenminste, daar lijkt het op. Je hoort niks meer over bullshit akkefietjes in de trein of concerten waarbij de opkomst Kempi niet bevalt. Zijn optreden in Paradiso schijnt nice geweest te zijn. Strati Blues wordt zelf door Jazzmuzikanten goed ontvangen. Alleen blijf ik erbij, Kempi’s Strati Coupe kan echt niet…

De Fik Er In
Als je meer Sticks en Ri diggt dan Ali en Yes-R, heb je zeker wel ff gekwijld op die clip van Shouders Ophalen. What more can I say, die boys zijn voor mij de creme de la creme van Nederhop, Urban, Rap, of hoe je het ook wilt noemen.

Murda She Wrote
Het was ook de week van Turk, die zijn ambities niet onder stoelen of banken steekt: Murda will moro… Doekoe that is, om het in perfect Turks te zeggen. Hate it or love, maar die boy heeft wel swag, hoewel ik zijn bedelpartij in die pettenwinkel minder vond.

Hitter van de week
Wat mij betreft was het de week van Winne. Heel sneaky gedaan, geen bombarie met een behind the scenes filmpje of een trailer, maar gewoon recht voor je raap met die clip. Dit is Waar We op Wachtten, Winston! Hij slaat even alle critici en sceptici K.O. En nu trekken we allemaal weer de hoop uit de kast dat de Nederlandse Detox – het album dat ieder jaar gaat droppen, maar we nog steeds op wachten – er toch nog een keertje komt.

Misser van de week
Ai Ai Ai Ai, het doet me toch pijn, want iedereen die iets positiefs probeert te doen steun ik, maar Aiky… You need more people, of tenminste een goede virusscanner, want je flow heeft reparatie nodig… Aiky’s mixtape kan je trouwens bij Rotjoch halen.

En verder nog…
M-Bizz stond ook hoog op de nominatie voor de misser van de week, Want die Bonnie & Clyde shit ging nergens over. En ik ga me bijna zorgen maken, maar één track van Dion deze week? D, u slippin boy! Maar Verborgen Glimlach was wel weer standaard SPANG . En die 101 sessie van ShockNSurprise en Fresku was tight… Totdat we een onaangename verassing aan het eind kregen. Ik kan alleen maar m’n hoofd schudden. En na al dat grof geweld, moet ik ook de hand in eigen boezem steken. We kinda fucked up, maar die videosectie wordt gewoon de hardste shit. Alle begin is moeilijk, het gaat om ‘t eindresultaat.

Peace!


31 January