The North Face viert dertigjarig jubileum van hun iconische jas met nieuwe collectie

The North Face brengt de 92 Retro Anniversary Nuptse, een eerbetoon aan het eerste Nuptse-jack ooit, op de markt. De jas is verkrijgbaar in drie iconische kleuren en patronen die zijn geïnspireerd op de najaarscollectie uit 1992 van het merk, om zo de 30e verjaardag van de Nuptse-jassen te vieren.

De nieuwe ‘92 Nuptse is tot leven gebracht op basis van ontwerpen uit het archief van The North Face en bevat de oorspronkelijke passtukken en extra donsvakken, een 1992-patch op de rechtermouw, een stuk stof aan de binnenkant met daarop de cover van de Herfst 1992-catalogus en het ontstaansverhaal van de Nuptse. De jas komt in de kleuren TNF Red, TNF Blue en een nieuwe TNF Black 1992 Nuptse-print.

The North Face Nuptse ontstond in 1992 als onderdeel van het baanbrekende Expedition System, een uniek layering-systeem dat was gemaakt voor uitdagende bergsporten en uitbundig werd getest door onze topatleten. De Nuptse was de eerste jas die gebruikmaakte van een innovatieve nieuwe constructie die verschuiving van het dons minimaliseerde en daarmee de algehele warmte die de jas kon leveren, verhoogde.

De naam ‘Nuptse’ vindt zijn oorsprong in de bergketen in het Himalayagebergte ten zuidwesten van de Mount Everest. De Tibetanen kennen hiervoor het woord ‘Nuptse’, waarbij ‘Nup’ west betekent en ‘Tse’ piek.

Sinds 1996 maakt de Nuptse-jas standaard deel uit van de The North Face-productlijnen. Hij is door de jaren heen continu aangepast om up-to-date te blijven met alle trends en ontwikkelingen in de jassenwereld, terwijl altijd zo veel mogelijk van zijn iconische en nostalgische silhouet in ere is gehouden. De Nuptse blijft nog altijd het meest gezochte product op de website van The North Face en vormt elk jaar weer een bestseller voor het herfst- en winterseizoen.

Het 92 Retro Anniversary Nuptse-jack, in drie kleuren, is vanaf vandaag verkrijgbaar bij geselecteerde winkels van The North Face en op de website.