The Weeknd aangeklaagd voor plagiaat

Producers Suniel Fox en Henry Strange beweren dat The Weeknd een nummer van hun heeft nagemaakt op de track Call Out My Name. Het gaat om de track VibeKing, die zij in 2015 gemaakt hebben. In hetzelfde jaar hebben ze de track gestuurd naar de engineer van The Weeknd, PNDA.

PNDA zou tegen het duo gezegd hebben dat de zanger het nummer gehoord had en onder de indruk was. Hij zou voorgesteld hebben dat The Weeknd het nummer zou kunnen gebruiken, maar dat de credits naar The Weeknd z’n eigen team zouden gaan. Hier gingen Fox en Strange niet in mee en ze brachten het nummer zelf uit.

Nu beweert het duo dat de track Call Out My Name verdacht veel lijkt op hun track en nemen ze juridische stappen. Volgens Vulture klagen ze The Weeknd aan, zijn producer Frank Dukes en muzikant Nicolas Jaar, van wiens nummer Killing Time een sample werd gebruikt voor de single van The Weeknd. Ze willen alle opbrengsten van de track hebben en daarbovenop een nog onbekende schadevergoeding. Daarnaast willen ze de Canadese zanger verbieden om het nummer nog live te doen.