The Weeknd legt uit waarom hij zijn gezicht verpakt in verband

The Weeknd is de ster van de aankomende Superbowl die aanstaande zondag zal plaatsvinden. Dit jaar bracht hij zijn, voor veel mensen zijn beste album, After Hours uit. Rondom zijn album heeft hij een heel nieuw karakter en storyline gevormd.

We hebben The Weeknd nu in verschillende gedaantes voorbij zien komen. Zo heeft hij bij verschillende gastoptredens verband bij zijn neus en later is heel zijn gezicht verpakt. In zijn laatste muziekvideo Save Your Tears zagen we hem na zijn ‘plastische chirurgie’.

In een interview met Variety vertelt hij voor het eerst meer over de achterliggende gedachtes rondom zijn karakter. Met zijn nieuwe karakter wil hij laten zien hoe oppervlakkig de Hollywood cultuur kan zijn. Zelf maakt het hem niet uit dat hij er nu minder aantrekkelijk uit ziet, een interessant verhaal is voor hem veel belangrijker: “The significance of the entire head bandages is reflecting on the absurd culture of Hollywood celebrity and people manipulating themselves for superficial reasons to please and be validated… suppose you could take that being attractive isn’t important to me but a compelling narrative is.”

Wanneer aan hem wordt gevraagd of hij tijdens het interview in karakter is, reageert hij op z’n beurt dat hij het zelf niet weet. “I don’t know, I’d have to ask him.”

More Stories
YG & Big Sean verzorgen Coming 2 America soundtrack met ‘Go Big’