TiDAL zou maanden achter lopen met het uitbetalen van royalties

TiDAL ligt de laatste tijd flink onder vuur. De streamingdienst van Jay-Z werd laatst door een Noors medium beschuldigd van het temperen met het aantal stream en nu komt datzelfde medium met een nieuw onderzoek waarin TiDAL opnieuw imagoschade in kan gaan oplopen.

De eerste beschuldiging had betrekking op het aantal streams van tracks van Beyonce en Kanye West. Hier zou mee gespeeld worden door de streamingdienst en geeft geen betrouwbare representatie van de werkelijke cijfers. TiDAL schoof deze beschuldigingen opzij door het een smeer campagne te noemen, om het bedrijf schade te laten oplopen.

Nu komt het medium uit Noorwegen met een nieuw onderzoek, wat een jaar gekost heeft, en de conclusie trekt dat TiDAL 3 platenlabels niet heeft uitbetaald voor royalties. De namen van de labels blijven verborgen maar de streamingservice zou achterlopen met haar uitbetalingen.

Tot nu toe lijkt TiDAL zich niet al te druk te maken om de beschuldigingen en heeft het ook al genoeg moeilijke tijd achter de rug met de herfinanciering en de verschuiving in management. Ook zou de muziekdienst bezig zijn met het uitbrengen van een nagelaten Prince album.