Tien redenen waarom je deze week alleen Hard Work Pays Off 2 van Broederliefde moet luisteren

broederliefde
Afgelopen vrijdag bleef Broederliefde Frank Ocean voor en evenaarde zodoende het 13 jaar oude record van Frans Bauer. Het album ‘n Ons Geluk was tot afgelopen week het enige Nederlandstalige album dat 12 weken op nummer 1 stond in de Album Top 100. Als de mannen uit Spangen deze week opnieuw op nummer 1 staan dan schrijven ze dus geschiedenis. Iedereen met een hart voor Nederlandse hiphop wil natuurlijk dat dit gebeurt, dus verzamelden we tien redenen waarom je de hele week alleen maar Hard Work Pays Off 2 moet luisteren.

10. Om het hele land te laten zien dat niemand meer om Nederlandse hiphop heen kan. Tot de dag van vandaag wordt hiphop in Nederland onderschat door de oudere generatie en automatisch ook door de mainstream media. Het is nog steeds ondervertegenwoordigd op radio en daar moet verandering in komen.

9. Omdat Broederliefde deze week precies twee jaar geleden hun EP Gevoelig Feestje uitbracht. De Rotterdammers timmerde al een tijdje aan de weg, maar Gevoelig Feestje en hun hitsingle Labanta zorgden voor een veel groter publiek en bepalend in hun carrière.

8. Omdat hard werken beloond moet worden. De titel van de plaat Hard Work Pays Off zegt het eigenlijk al. Het album is al goud en meerdere singles hebben inmiddels de gouden en platina status behaald. De mannen werken non stop aan nieuwe muziek en dat heeft geresulteerd in drie EP’s, die alle drie net zo goed albums hadden kunnen zijn.

7. Omdat anders alles voor niets is geweest. HWPO2 opent met de track Alles Voor Niets Geweest en al is het natuurlijk nooit voor niets geweest, voelt het wel zo als je zo dicht bij het record bent.

6. Omdat ze miljonairs willen worden. Zoals Broederliefde, Ronnie Flex en Frenna laten weten op het nummer Miljonairs is het nog niet zo ver maar ze willen graag miljonairs worden.

5. Omdat iedereen het ze gunt. Zoals afgelopen dagen gebleken is gunt vrijwel iedereen de mannen het record. We zien rappers, producers en andere mensen uit de scene roepen hun followers op om HWPO2 te streamen. Niet alleen uit de muziekwereld, maar ook voetballers als Kazim-Richards, Jerson Cabral, John Guidetti en Jethro Willems roepen hun fans op om massaal het album te beluisteren. Zelfs mede recordhouder Frans Bauer gunt het ze, zo liet hij weten aan RTL.

4. Omdat ze elke tent waar ze optreden afbreken. Broederliefde scoort natuurlijk optreden na optreden nu en elke show killen ze. Zo kregen ze bijvoorbeeld heel Lowlands op de hurken en lieten ze heel Encore festival alles woord voor woord meezingen.

3. Omdat ze uit Spangen komen. Wie had gedacht dat een vriendengroep uit Spangen geschiedenis zou schrijven in Nederland?

2. Omdat Rotjoch het zegt. Met zijn platform 101Barz werkt Rotjoch al jaren mee aan de groei van hiphop in Nederland, dus ook hij zou willen dat Broederliefde het record op hun naam krijgt zo liet hij via Instagram weten.

1. Omdat wij het zeggen. Al sinds de release van Alleen Voor Toy volgen we Broederliefde. Zo maakten we in de aanloop naar Gevoelig Feestje een mini docu over de groep en waren ze te horen op de soundtrack van onze docu Vanaf Nu. Daarom gunnen wij ze uiteraard al het succes van de wereld. Het is tijd dat Nederlandse hiphop de erkenning krijgt die het verdient en een record voor Broederliefde is een belangrijke stap. Streamen dus!

29 August