Tien redenen waarom je naar ADE Beats moet komen

unnamed-2
ADE Beats is het jaarlijks terugkerende onderdeel van ADE dat zich richt op hip-hop, bass en beats en vindt dit jaar plaats op vrijdag 21 oktober in de Melkweg. Waarom moet je daar eigenlijk aanwezig zijn? Hier volgen tien redenen:

1. Get connected: In elk werkveld is een goed netwerk van belang, maar in de muziekwereld is het misschien nog wel belangrijker dan ergens anders. Tijdens het conference programma van ADE Beats is de Melkweg het centrale punt voor mensen uit de scene, waar je uitgebreid contact mee kunt maken.

2. Get key information: Tijdens ADE Beats leer je van de besten. De managers van o.a. Martin Garrix en Mr. Probz komen langs om zaken als promotie, distributie en het onderhouden van een fanbase te bespreken. Ga je internationaal? DJ Sa en Mohammed Abood spreken over de muziekmarkt in China, India en Dubai. Ook komt er een speciale delegatie om je bij te praten over de laatste trends in de grime scene en zal Anthony Saleh bespreken wat er volgens hem nodig is om het als artiest te maken in 2016.

3. Get familiar: Tijdens de inmiddels beroemde “Meet the Pro-sessies” heb je de kans om jouw muziek of projecten voor te leggen aan een professioneel panel. Tijdens ADE Beats heb je de kans om de vragen die je altijd al hebt willen stellen beantwoord te krijgen en mogelijk daardoor je carrière een flinke boost te geven. Maar denk eraan: kom vroeg en kom voorbereid.

4. Get knowledge: Tijdens ADE Beats komen de grootste namen uit de muziekindustrie langs. Leer van alles over samenwerken met (buitenlandse) artiesten in ons eigen panel met Nederlandse producers als Boaz van de Beatz, Spanker, Outtatown en Luca Vialli en het maken van afspraken met topartiesten als Major Lazer, M.I.A., Young Thug en Lil Yachty. Onder andere Hudson Mohawke (o.a. WARP, TNGHT, G.O.O.D. Music), Om’mas Keith (o.a. Watch The Throne, Sa-Ra, Frank Ocean), Chuckie (Dirty Dutch), de hip-hop legendes Kurtis Blow en DJ Jazzy Jeff en het Soulection collectief zullen aanwezig zijn.

5. Get with the program: Tijdens ADE Beats zijn de nieuwste acts en beste artiesten van dit moment te zien. In samenwerking met Noisey zal er donderdag 20 oktober een gratis showcase in het VICE hoofdkantoor plaatsvinden waar artiesten als Idaly, Torus, James Watts, Mafe, SBMG, Yung Nnelg, Def Major, Kevin, Jungle Bae, Poke, Lil’ Saint en veel meer te zien zullen zijn. Wil je hier bij zijn? Stuur snel een mail naar nl.rsvp@vice.com met ‘Beats’ in de titel.

unnamed-3

6. Get the latest industry insights In speciale bijeenkomsten zullen verschillende Europese managers, festivalorganisatoren en andere persoonlijkheden op het hip-hop, bass en beats industrie in kleine groepjes de muziekwereld en de toekomst hiervan bespreken. Let op: deze bijeenkomsten zijn enkel toegankelijk met een uitnodiging. Stuur een mailtje naar Beats@amsterdam-dance-event.nl

7. Get your party on: Uiteraard is er tijdens het Amsterdam Dance Event ook genoeg tijd om te feesten. ADE Beats organiseert naast bijvoorbeeld woensdag 19 oktober een netwerkborrel in de Daily Paper winkel, op vrijdag 21 oktober Dj Jazzy Jeff in de Sugerfactory en de Sevn Alias show op zondag 23 oktober in club Air Amsterdam. Meer informatie? Kijk op www.beats.nl

8. Get prizes: Tijdens ADE Beats heb je kans om dope prijzen te winnen. Tijdens ADE Beats heb je niet alleen de kans om te spreken en netwerken met mensen in de muziek industrie, je kan ook je eigen talent laten zien. In de competitie ‘Demolition’ maak je met jouw demotrack kans op mooie prijzen. Daarnaast wordt er ook een schrijverskamp georganiseerd in het kader van de SuperSongdag-competitie.

unnamed-5

9. Get fresh: Ook tijdens ADE Beats zorgen kledingmerken Daily Paper en Puma er voor dat je er fresh bijloopt. Daily Paper is de official partner van ADE Beats tijdens het Amsterdam Dance Event en Puma host een panel waar mode, de nieuwste rages en merken worden besproken.

10. Get down: Tijdens het Amsterdam Dance Event zullen de genres hip-hop, bass en beats uiteraard volop aanwezig zijn. Laten we met zijn allen de scene naar een nog hoger platform tillen en volop aanwezig zijn tijdens de vele evenementen, panelgesprekken en meer.

Wij zien jullie daar!

12 October