TMF wordt interactieve zender op digitaal kanaal

MTV Networks gaat flink schuiven in de programmering. Muziekzender TMF verdwijnt uit het standaard pakket, om meer ruimte te maken voor het sterk groeiende Comedy Central en kinderzender Nickelodeon. Ook komt MTV in de loop van 2011 met de nieuwe zender Kindernet. Dat heeft het bedrijf zojuist middels een persbericht bekend gemaakt.

In tegenstelling tot wat dagblad De Pers beweerde zal TMF niet helemaal verdwijnen. TMF wordt een interactieve zender op het digitale kanaal. “Daarbij behoudt het haar Nederlandse authenticiteit en de focus op muziek, met nog meer interactieve mogelijkheden waarmee TMF inspeelt op de behoefte van de doelgroep.”

Lees het volledige artikel bij 3voor12

Gisteren brandden de discussies hierover al los op Twitter. Met name Valerio Zeno deed een interessante uitspraak, die inmiddels niet meer in zijn timeline voorkomt. “Of gaat #tmf door als #viva. #wordondemstreets…” was gisteravond nog te lezen op zijn Twitter pagina.

Na de val van The Box in 2007 lijkt nu dus ook TMF het kind van de rekening van het succes van Comedy Central te worden. Ooit was TMF met het programma The Pitch dé zender met een wekelijkse hiphopshow.

4 November