Trump houdt woord: Lil Wayne ontkomt 10 jaar cel, Kodak Black vervroegd vrij

Donald Trump heeft vlak voor zijn vertrek uit het Witte Huis gratie verleend aan 73 personen. Onder andere Lil Wayne en collega-rapper Kodak Black zijn daar twee voorbeelden van. De vertrekkende Amerikaanse president Donald Trump heeft er met een presidentieel pardon voor gezorgd dat Lil Wayne niet weer de gevangenis in hoeft.

Lil Wayne werd eind 2019 gearresteerd voor het dragen van een geladen vuurwapen. Hij was op dat moment al eerder veroordeeld voor drugs en wapenbezit. Het wapen van Lil Wayne werd vorig jaar december gevonden toen federale agenten het privévliegtuig van Weezy doorzochten op een vliegveld in Miami. Met het dragen van een vuurwapen, brak hij de voorwaarde van zijn vrijlating.

De rapper zou eind januari te horen krijgen of hij een gevangenisstraf van tien jaar moest uitzitten, maar dankzij Trump hoeft dat nu niet meer.

Ook rapper Kodak Black, die eind 2019 werd veroordeeld tot een celstraf van drie jaar voor wapenbezit, heeft gratie gekregen van Trump en mag de gevangenis daardoor eerder verlaten.