🔥 DOWNLOAD HIER DE iOS APP VAN PUNA.NL 🔥

Sluiten

Twee jaar jeugddetentie voor 22-jarige man die clipmaker per ongeluk doodschoot

Frank Y. nam in januari van dit jaar een videoclip op onder leiding van Richard Cordova, maar dit ging helemaal fout. Y. schoot de 26-jarige Cordova neer en de regisseur overleed ter plekke. Vandaag heeft hij te horen gekregen dat hij twee jaar jeugddetentie krijgt en 40 duizend euro schadevergoeding moet betalen aan de familie.

Het Openbaar Ministerie eiste vier jaar cel, maar op advies van de reclassering is het, ondanks zijn leeftijd, bij jeugddetentie gebleven en bij jeugddetentie is twee jaar de maximale straf. Er is voor jeugddetentie gekozen, omdat bij de afgelopen tijd een positieve ontwikkeling heeft doorgemaakt in de jeugdinrichting. “De rechtbank is het eens met de reclassering dat een ‘kale’ gevangenisstraf in een reguliere gevangenis deze positieve ontwikkeling teniet zou kunnen doen en mogelijk zelfs een nadelig effect op hem zou hebben.”

De rechtbank Amsterdam sprak hem vrij van doodslag, omdat niet is vastgesteld dat Y. de kans dat hij iemand zou doodschieten op de koop toe nam. De rechtbank komt tot deze conclusie doordat op beelden te zien is dat hij het wapen ook meerdere malen op zijn eigen hoofd richtte en de trekker overhaalde.


Volg Puna.nl op Facebook, Instagram, Twitter en de Spotify Playlist.
🔥Download de Puna.nl app voor iPhone.

22 July

 
Blijf altijd en overal op de hoogte van het laatste hiphop nieuws met onze App.

 

 
close-link
X