Tyga verkocht 2200 stuks in zijn eerste week en Twitter laat niets van hem heel

Tyga bracht vorige week zijn ‘Gold Album’ uit. De plaat verscheen uit het niets nadat Tyga al geruime tijd in een strijd verwikkeld was met Cash Money rondom de release van het album. Het lijkt T-Raww echter niet mee te zitten want de cijfers van zijn eerste week zijn binnen en die zijn op z’n zachtst gezegd droevig.

Vorige week dinsdag verscheen de plaat opeens op itunes en later in de week gooide vrijwel zijn hele vriendenlijst, inclusief Kanye West, de Kardashians en Jenners, de itunes link op Twitter. Dit mocht niet baten, want Tyga verkocht slechts 2200 stuks. De rapper verdedigt zichzelf op Twitter door te zeggen dat zijn album al een aantal dagen gratis te beluisteren was via Spotify en dat het daar miljoenen keren gestreamd werd. Het album werd rond de 4 miljoen keer beluisterd op Spotify en dat staat volgens de nieuwe regels in Amerika ongeveer gelijk aan het verkopen van 2700 stuks. Zo komt hij dus niet eens aan 5000 en zelfs Complex vroeg zich hardop af of het geen tijd is voor Tyga om met pensioen te gaan.

Twitter nam geen genoegen met deze verklaring en ging helemaal los op Tyga. We verzamelde een aantal van de grappigste tweets:

Dan moet je wel heel laag gaan

Als je het niet eens van bakbanaan kan winnen…

The ‘Plastic’ Album

Hij kan tenminste rekenen op steun van zijn vriendin

Dit moet pijnlijk zijn
https://twitter.com/hollyarminda/status/616376263201042432

Zelfs z’n moeder wordt erbij gehaald

The ‘Aluminium’ Album

Damn…

Triple Blunt Guts

Drake haalde 541,585 stuks inclusief streams in 5 dagen

De itunes link die Kanye tweette werd vaker geretweet dan dat het album verkocht werd

2 July

X